Как да създадете имейл без телефонен номер?

09/29/2024
Как да създадете имейл без телефонен номер?

Имейл акаунтите се превърнаха в незаменим инструмент в дигиталната ера, от съществено значение за личната и работната комуникация. С имейл потребителите могат да изпращат и получават съобщения, да споделят документи и да имат достъп до много онлайн услуги като социални медии, банкиране или онлайн пазаруване. Освен това имейлът често се използва за удостоверяване на акаунти и възстановяване на пароли, което го прави от съществено значение за поддържането и защитата на онлайн самоличността на потребителите.

Quick access
├── Какви са ползите от създаването на имейл без телефонен номер?
├── Популярни имейл услуги, които не изискват телефонен номер
├── Ръководство стъпка по стъпка за създаване на имейли без телефонен номер
├── Поддържайте сигурност и поверителност.
├── Значението на редовното актуализиране на паролите
├── Информираност за фишинг и фишинг имейли
├── Извод

Какви са ползите от създаването на имейл без телефонен номер?

Въпреки че създаването на имейл акаунт е лесно, много доставчици на услуги изискват от потребителите да предоставят телефонен номер по време на регистрацията. Има обаче няколко причини, поради които някои потребители предпочитат да създадат имейл акаунт без телефонен номер:

  • Защита на поверителността: Телефонният номер може да породи опасения за поверителността, тъй като личната ви информация е директно свързана с имейл акаунт. Потребителите се притесняват, че телефонните им номера могат да бъдат използвани за рекламни цели, продадени на трети страни или изложени на пробиви в данните. Липсата на необходимост от предоставяне на телефонен номер помага на потребителите да защитават по-добре личната си информация и да останат анонимни онлайн.
  • Намалете риска от проверка на телефонния номер: Телефонните номера често се използват за форми на удостоверяване, като например двуфакторно удостоверяване (2FA). Да предположим, че лош човек отвлече телефонния ви номер. В този случай те могат да го използват, за да заобиколят мерките за сигурност и да получат достъп до вашия акаунт, като блокират SMS съобщения, съдържащи 2FA кодове или връзки за възстановяване.
  • Избягвайте нежелана комуникация: Споделянето на телефонен номер може да доведе до промоционални обаждания и спам съобщения. Несвързването на телефонен номер с имейл помага да се избегнат тези нежелани комуникации.
  • Запазете личната неприкосновеност: Много хора не искат да споделят телефонните си номера по лични причини. Те искат да запазят телефонните си номера поверителни и да ги предоставят само на доверени хора или услуги.
  • Достъпност: Не всеки има мобилен телефон или лесен достъп до това устройство, особено в отдалечени райони или хора с финансови затруднения. Липсата на телефонен номер прави имейлите по-достъпни за всички аудитории.
  • Създайте временен или вторичен профил: Когато е необходим вторичен или временен имейл акаунт, за да се регистрирате за услуга или да получите бюлетин, потребителите обикновено искат да го свържат с нещо различно от основния си телефонен номер. Това помага да се отдели важна лична информация от различните онлайн дейности.

Популярни имейл услуги, които не изискват телефонен номер

Тъй като много потребители са загрижени за поверителността и сигурността, създаването на имейл акаунт без предоставяне на телефонен номер е важен приоритет. За щастие няколко реномирани имейл услуги позволяват на потребителите да се регистрират без проверка по телефона. Ето някои популярни имейл услуги, които са високо ценени заради ангажимента си към сигурността и защитата на поверителността, като ви помагат да поддържате контрол върху личната си информация:

 

TMAILOR Временна поща

Tmailor.com Temp Mail е услуга за временни имейл адреси, която позволява на потребителите да създадат временен имейл адрес само с едно щракване бързо. Тази услуга е полезна за регистрация за уебсайтове и услуги, без да разкривате имейл адреса си. Той е лесен за използване и не изисква лична информация, за да започнете.

Основни характеристики:
  1. Не се изисква лична информация.
  2. Създавайте имейл адреси бързо.
  3. Възможно е да използвате постоянен имейл адрес, без да бъдете изтривани.
  4. Той използва глобалната сървърна система на Google, за да осигури най-бързата скорост на получаване на имейли от всички налични временни пощенски услуги.
  5. Показва се HTML съдържанието, което елиминира прикачения код за проследяване.
  6. Той е напълно безплатен, без потребителски такси.

ПротонМейл

ProtonMail е сигурна имейл услуга, разработена от учени от ЦЕРН, Швейцария. Стартиран през 2014 г., ProtonMail бързо стана популярен за тези, които са загрижени за поверителността и сигурността онлайн. ProtonMail се характеризира с криптиране от край до край, което гарантира, че само подателят и получателят могат да прочетат съдържанието на имейла.

Основни характеристики:
  1. Криптиране от край до край: Всички имейли, изпратени чрез ProtonMail, са криптирани, което гарантира, че никой, включително ProtonMail, няма достъп до съдържанието на имейла.
  2. Не се изисква телефонен номер: Потребителите могат да създадат акаунт, без да предоставят телефонен номер, осигурявайки максимална защита на поверителността.
  3. Защита на самоличността: ProtonMail не регистрира IP адреси и не иска лична информация при регистрация.
  4. Мобилни и настолни приложения: ProtonMail поддържа приложения за Android, iOS и уеб версии, което улеснява достъпа на потребителите от всяко устройство.
  5. Поддръжка на 2FA (двуфакторно удостоверяване): Двуфакторното удостоверяване подобрява сигурността, като прави акаунта ви по-защитен от атаки.
  6. Сървъри, разположени в Швейцария: Данните се съхраняват в Швейцария, страна със строги разпоредби за поверителност, които помагат да се защитят от външно наблюдение и намеса.

ProtonMail е идеалният избор за тези, които се нуждаят от сигурна имейл услуга, която не изисква лична информация и дава приоритет на поверителността.

Тутанота

Tutanota е мощна криптирана имейл услуга от Германия. Той е роден, за да осигури абсолютна поверителност на потребителите. Tutanota е известна със способността си да предоставя алтернатива за криптиране от край до край за имейли, календари и контакти, всички от които са защитени от пробиви.

Основни характеристики:
  1. Цялостно криптиране: Имейлите, контактите и календарите на потребителите се криптират автоматично; дори некриптирани имейли могат да се изпращат чрез Tutanota с криптиране от край до край.
  2. Не се изисква телефонен номер: Акаунтите могат да бъдат създадени без телефонен номер или лична информация, осигурявайки максимална защита на поверителността.
  3. Платформа с отворен код: Tutanota разработва код с отворен код, което позволява на общността да тества и гарантира сигурността на услугата.
  4. Без реклами: Tutanota не използва потребителски данни за показване на реклами, осигурявайки чиста и сигурна имейл среда.
  5. 2FA и биометрично удостоверяване: Tutanota поддържа двуфакторно и биометрично удостоверяване за подобряване на сигурността на акаунта.

 

Пощенска ограда

Mailfence е сигурна имейл услуга от Белгия, която се откроява с фокуса си върху поверителността и сигурността от висок клас. Повече от просто имейл платформа, Mailfence предлага други инструменти като календар, съхранение на документи и работни групи, помагайки на потребителите да бъдат по-продуктивни в сигурна среда.

Основни характеристики:
  1. Вградено PGP криптиране: Mailfence поддържа PGP криптиране, което прави изпращането на криптирани имейли от край до край лесно без сложна конфигурация.
  2. Не се изисква телефонен номер: Можете да създадете акаунт, без да предоставяте телефонен номер, защитавайки поверителността си.
  3. Онлайн офис инструментариум: Mailfence интегрира календари, бележки и документи, като помага за управлението на работната и личната информация в една платформа.
  4. Съхранение в Белгия: Потребителските данни се съхраняват в Белгия със строги разпоредби за поверителност.
  5. Цифров подпис: Mailfence предоставя функция за цифров подпис, за да гарантира автентичността и целостта на изходящите имейли.

GMX

GMX (Global Mail eXchange) е безплатна услуга за електронна поща, разработена в Германия през 1997 г. С милиони потребители по целия свят, GMX предлага надеждно имейл решение и не изисква телефонен номер при регистрация, което го прави подходящ за тези, които искат да запазят поверителността си поверителна.

Основни характеристики:
  1. Лесна регистрация: GMX не изисква телефонен номер за създаване на акаунт, което прави регистрацията по-бърза и по-сигурна.
  2. Неограничено съхранение на имейли: GMX предлага неограничено място за съхранение, което позволява на потребителите да съхраняват имейли и документи удобно.
  3. Защита срещу спам: GMX разполага с мощни инструменти за филтриране на спам, които помагат за защита на потребителите от нежелани имейли.
  4. Безплатно облачно съхранение: GMX предлага на своите потребители безплатно облачно съхранение, което улеснява управлението и споделянето на файлове.
  5. Мобилно приложение: GMX предлага безплатно мобилно приложение за iOS и Android, което помага на потребителите да имат достъп до имейла си по всяко време и навсякъде.

Партизанска поща

Guerrilla Mail е безплатна временна имейл услуга, която позволява на потребителите да създават имейл адреси за еднократна употреба, без да предоставят лична информация. Известен със своята абсолютна анонимност, Guerrilla Mail е идеален за тези, които искат да защитят поверителността си, когато имат нужда от временен имейл.

Основни характеристики:
  1. Временен имейл: Guerrilla Mail предоставя временен имейл адрес, идеален за краткосрочни транзакции или абонаменти.
  2. Не се изисква лична информация: Потребителите не трябва да дават телефонен номер или лична информация, когато използват услугата.
  3. Имейли за самоунищожение: Временните имейли автоматично ще изтекат след кратък период от време, което ще помогне на потребителите да останат анонимни и да избегнат рискове за сигурността.
  4. Анти-спам: Guerrilla Mail ви предпазва от получаване на спам при регистрация на ненадеждни уебсайтове.
  5. Временно препращане: Услугата ви позволява да използвате временни имейли, но все пак да получавате имейли за кратък период от време, за да проверявате и проверявате информацията.

Temp-mail.org

Temp-mail.org е добре позната временна имейл услуга, която позволява на потребителите да създават имейл адреси за еднократна употреба незабавно без лична информация. Това е едно от най-популярните решения за анонимен имейл, което помага на потребителите да избегнат спам или да защитят поверителността си, когато посещават ненадеждни уебсайтове.

Основни характеристики:
  1. Бързо създаване на имейли: Temp-mail.org ви позволява да създавате временни имейли незабавно само с едно щракване. Не се изисква регистрация или лична информация.
  2. Не се изисква телефонен номер: Не трябва да предоставяте телефонен номер или лична информация, когато използвате услугата.
  3. Мобилно приложение: Услугата има мобилно приложение, което позволява на потребителите да създават и управляват временни имейли на телефоните си.
  4. Тази услуга е идеална за временна или краткосрочна употреба, когато трябва да потвърдите акаунта си или да се регистрирате в уебсайтове, но искате да запазите основния си имейл поверителен.



Ръководство стъпка по стъпка за създаване на имейли без телефонен номер

Използване на Tmailor Temp mail

Temp mail by Tmailor.com предоставя бърз и сигурен начин за създаване на временен имейл адрес, идеален за поддържане на поверителността и избягване на спам.

  1. Посетете уебсайта: Безплатен временен пощенски адрес, предоставен от https://tmailor.com
  2. Получаване на временен имейл адрес: Временен се генерира автоматично, когато посещавате уебсайт.
  3. Не се изисква регистрация или лична информация.
  4. Можете да копирате имейл адреса и да започнете да го използвате веднага.
  5. Можете да запазите кода за достъп, за да използвате имейл адреса, който получавате за постоянно.

Използване на ProtonMail

  1. Посетете уебсайта: https://protonmail.com/
  2. Докоснете бутона Регистрация в горния ъгъл.
  3. Изберете Безплатен план за акаунт и щракнете върху Избор на безплатен план.
  4. Попълнете потребителското име и създайте парола.
  5. Въведете имейл адреса за възстановяване (по избор) или пропуснете тази стъпка.
  6. Щракнете върху Създаване на акаунт, за да завършите.

Използване на Tutanota

  1. Посетете уебсайта: https://tuta.com/
  2. Докоснете бутона Регистрация.
  3. Изберете плана за безплатен акаунт и натиснете Напред.
  4. Въведете потребителско име и изберете имейл домейн (например @tutanota.com).
  5. Създайте парола и потвърдете паролата.
  6. Щракнете върху Напред, за да завършите и да започнете да използвате имейл.

Използване на Mailfence

  1. Посетете уебсайта: https://mailfence.com/
  2. Докоснете Регистрация в горния ъгъл.
  3. Изберете безплатен план за акаунт и щракнете върху Създаване на акаунт.
  4. Попълнете вашето потребителско име, имейл адрес и парола.
  5. Не се изисква телефонен номер; Можете да пропуснете тази стъпка.
  6. Щракнете върху Създаване на моя акаунт, за да завършите регистрацията.

Използване на GMX

  1. Посетете уебсайта: https://www.gmx.com/
  2. Щракнете върху Регистрация на началната страница.
  3. Попълнете основна информация като име, потребителско име, парола и дата на раждане.
  4. Пропуснете въвеждането на телефонния номер (по избор).
  5. Щракнете върху Създаване на акаунт, за да завършите.

Използване на партизанска поща

  1. Посетете уебсайта: https://www.guerrillamail.com/
  2. Временен имейл акаунт ще бъде създаден автоматично, когато посетите уебсайта.
  3. Не е необходимо да попълвате информация или да се регистрирате.
  4. Копирайте временния имейл адрес и го използвайте веднага.

Използване на временна поща

  1. Посетете уебсайта: https://temp-mail.org/
  2. Временен имейл акаунт се създава автоматично, когато посещавате уебсайта.



Поддържайте сигурност и поверителност.

В днешната дигитална ера защитата на имейл акаунтите е изключително важна. Имейлът е основното средство за комуникация и портал към онлайн услуги, финанси и други лични дейности. Независимо дали създавате имейл, който не изисква телефонен номер за допълнителна поверителност, или използвате стандартна имейл услуга, прилагането на ефективни мерки за сигурност е от съществено значение. Ето няколко полезни съвета за защита на вашия имейл акаунт:

1. Използвайте силни пароли

  • Създавайте дълги пароли, включително главни и малки букви, цифри и специални знаци.
  • Избягвайте да използвате лесна за отгатване информация като имена, рождени дни или често срещани думи.
  • Не използвайте повторно стари пароли или пароли, използвани в други акаунти.

2. Активирайте двуфакторно удостоверяване (2FA)

  • Активирайте двуфакторното удостоверяване (2FA), за да добавите допълнителен слой сигурност към вашия акаунт.
  • След като въведете парола, 2FA изисква от вас да предоставите код за потвърждение от второ устройство, обикновено телефон.
  • Използвайте приложение за удостоверяване като Google Authenticator или Authy, за да получавате 2FA кодове, вместо да ги получавате чрез SMS, като избягвате риска от прихващане или кражба на съобщения.

3. Проверете и актуализирайте поверителността на акаунта

  • Редовно проверявайте настройките за сигурност и поверителност във вашия имейл акаунт.
  • Изключете ненужните функции за проследяване или събиране на данни, за да запазите личната информация по-защитена.
  • Проверете и ограничете достъпа на приложения на трети страни до имейл акаунти.

4. Използвайте криптирана имейл услуга

  • Изберете имейл услуги, които предлагат криптиране от край до край, като ProtonMail или Tutanota, за да защитите имейл съдържанието от проследяване и компрометиране.
  • Вашите данни ще бъдат защитени дори по време на хакване, тъй като само получателят може да декриптира съдържанието.

5. Пазете се от фишинг имейли

  • Не отваряйте имейли и не изтегляйте прикачени файлове от непознати податели.
  • Бъдете внимателни с връзките в имейлите, особено ако имейлът ви моли да предоставите лична информация.
  • Използвайте филтриране на спам и сигнали за фишинг, вградени във вашата имейл услуга.

6. Използвайте VPN при достъп до имейл в обществени мрежи

  • Когато се свързвате с обществен Wi-Fi, използвайте VPN, за да криптирате връзката си, предотвратявайки кражбата на личната ви информация и имейл.
  • VPN помага за защита на данните, предавани по мрежата, от кибер нападатели.

7. Излезте от акаунта си, когато не го използвате

  • Уверете се, че сте излезли от имейл акаунта си на публични или незащитени устройства след употреба.
  • Избягвайте да запазвате данни за вход в публични браузъри или споделени устройства.

8. Проследяване на активността при влизане

  • Редовно проверявайте историята си за влизане за подозрителна дейност.
  • Ако видите устройство или местоположение, които не разпознавате, незабавно променете паролата си и помислете за други мерки за сигурност.

Предприемането на стъпките по-горе ви позволява да запазите имейл акаунтите си в безопасност и да гарантирате поверителност във все по-сложно киберпространство.

Значението на редовното актуализиране на паролите

Периодичното актуализиране на паролата е прост, но много ефективен метод за повишаване на сигурността на вашия имейл акаунт. Ето причините, поради които това е важно:

Намалете риска от компрометиране на идентификационните данни.

Да предположим, че паролата ви е била разкрита при пробив в данните. В този случай редовната му промяна ще сведе до минимум риска от неоторизиран достъп до вашия акаунт. Дори ако информацията ви изтече, новата парола ще ви помогне да защитите акаунта си.

    Намаляване на ефективността на атаките с груба сила

    Редовната промяна на паролата ви може да попречи на киберпрестъпниците да се опитат да отгатнат или разбият паролата ви с помощта на методи за атака с груба сила. Постоянното актуализиране на паролите ще затрудни това усилие за нападателите.

      Защита от вътрешни заплахи.

      В среди, в които няколко души имат достъп до вашето устройство (като например публичен компютър или споделено устройство), редовното актуализиране на паролата ви гарантира, че само упълномощени потребители имат достъп до вашата лична информация.

         

        Информираност за фишинг и фишинг имейли

        Фишинг и фишинг имейлите са често срещани тактики, които киберпрестъпниците използват за кражба на лична информация или разпространение на зловреден софтуер. Да останете бдителни и да сте наясно с тези заплахи е от решаващо значение за поддържането на сигурността на вашите имейли.

        Идентифициране на фишинг имейли

        Внимавайте с имейли от неизвестни податели или искания за лична информация, пароли или финансови данни. Потърсете признаци на измами, като общи поздрави, лоша граматика и спешни заявки.

          Проверете автентичността на имейла

          Преди да кликнете върху връзка или да изтеглите прикачен файл, проверете имейл адреса на подателя и потърсете необичайни несъответствия. Ако получите подозрителен имейл от организация, свържете се директно с тях чрез официални канали, за да проверите тяхната автентичност.

            Подаване на сигнал за опити за фишинг

            Повечето имейл услуги предлагат механизъм за докладване за фишинг и фишинг имейли. Използвайте тези инструменти, за да защитите себе си и другите от заплахи, като поддържате по-сигурна среда за електронна поща.

              Извод

              Създаването на имейл акаунт без телефонен номер е идеално за тези, които ценят поверителността и искат да избегнат спам обаждания и телемаркетинг. ProtonMail, Mail.com и Tutanota предлагат сигурни и удобни за потребителя платформи, които ви позволяват да пропуснете стъпката за проверка на мобилния номер, като същевременно гарантирате стабилни функции и строги мерки за сигурност.

              Следвайки инструкциите стъпка по стъпка, можете лесно да настроите имейл акаунт, който отговаря на вашите опции за защита. Независимо дали се притеснявате за защитата на личната си информация или не искате да споделяте мобилния си номер, тези алтернативи гарантират, че можете да поддържате онлайн присъствие, без да компрометирате личната сигурност. Използвайте тези услуги, за да общувате свободно, безопасно и поверително онлайн!