Kako kreirati e-poštu bez broja telefona?

09/29/2024
Kako kreirati e-poštu bez broja telefona?

E-mail nalozi su postali neophodan alat u digitalnom dobu, od suštinskog značaja u ličnoj i poslovnoj komunikaciji. Pomoću e-pošte korisnici mogu slati i primati poruke, dijeliti dokumente i pristupati mnogim online uslugama kao što su društveni mediji, bankarstvo ili online kupovina. Osim toga, e-pošta se često koristi za autentifikaciju naloga i oporavak lozinki, što ga čini neophodnim za održavanje i zaštitu identiteta korisnika na mreži.

Quick access
├── Koje su prednosti kreiranja e-pošte bez broja telefona?
├── Popularne usluge e-pošte koje ne zahtevaju broj telefona
├── Korak po korak vodič za kreiranje e-pošte bez broja telefona
├── Održavajte sigurnost i privatnost.
├── Važnost redovnog ažuriranja lozinki
├── Svest o phishing i phishing e-pošte
├── Zakljuиak

Koje su prednosti kreiranja e-pošte bez broja telefona?

Iako je kreiranje naloga e-pošte jednostavno, mnogi provajderi usluga zahtevaju od korisnika da daju broj telefona tokom registracije. Međutim, postoji nekoliko razloga zašto neki korisnici vole da kreiraju nalog e-pošte bez broja telefona:

  • Zaštita privatnosti: Telefonski broj može izazvati zabrinutost za privatnost, jer su vaši lični podaci direktno povezani sa nalogom e-pošte. Korisnici su zabrinuti da bi se njihovi brojevi telefona mogli koristiti u reklamne svrhe, prodavati trećim licima ili biti izloženi kršenju podataka. Ne morate da navedete broj telefona pomaže korisnicima da bolje zaštite svoje lične podatke i ostanu anonimni na mreži.
  • Smanjite rizik od verifikacije telefonskog broja: Brojevi telefona se često koriste za oblike autentifikacije, kao što je dvofaktorska autentifikacija (2FA). Pretpostavimo da loš momak otme vaš broj telefona. U tom slučaju, oni mogu da ga koriste da zaobiđu bezbednosne mere i dobiju pristup vašem nalogu blokiranjem SMS poruka koje sadrže 2FA kodove ili linkove za oporavak.
  • Izbegavajte neželjenu komunikaciju: Deljenje telefonskog broja može dovesti do promotivnih poziva i spam poruka. Ne povezivanje telefonskog broja sa e-poštom pomaže da se izbegnu ove neželjene komunikacije.
  • Čuvajte ličnu privatnost: Mnogi ljudi ne žele da dele svoje brojeve telefona iz ličnih razloga. Oni žele da zadrže svoje telefonske brojeve privatnim i pružaju ih samo pouzdanim ljudima ili uslugama.
  • Pristupačnosti: Nemaju svi mobilni telefon ili lak pristup ovom uređaju, posebno u udaljenim područjima ili osobama sa finansijskim poteškoćama. Ako ne zahteva telefonski broj, e-pošta je dostupnija svim publici.
  • Kreirajte privremeni ili sekundarni nalog: Kada je potreban sekundarni ili privremeni nalog e-pošte da biste se prijavili za uslugu ili primali bilten, korisnici obično žele da ga povežu sa nečim drugim osim sa svojim primarnim telefonskim brojem. Ovo pomaže da se razdvoje ključne lične informacije iz različitih aktivnosti na mreži.

Popularne usluge e-pošte koje ne zahtevaju broj telefona

Sa mnogim korisnicima koji su zabrinuti za privatnost i bezbednost, kreiranje naloga e-pošte bez davanja broja telefona je važan prioritet. Srećom, nekoliko renomiranih usluga e-pošte omogućavaju korisnicima da se prijave bez verifikacije telefona. Evo nekih popularnih usluga e-pošte koje su visoko cenjene zbog svoje posvećenosti bezbednosti i zaštiti privatnosti, pomažući vam da zadržite kontrolu nad svojim ličnim podacima:

 

TMAILOR Temp mail

Tmailor.com Temp Mail je privremena usluga adrese e-pošte koja omogućava korisnicima da kreiraju privremenu adresu e-pošte sa samo jednim klikom brzo. Ova usluga je korisna za prijavljivanje za veb stranice i usluge bez otkrivanja vaše adrese e-pošte. Jednostavan je za korišćenje i ne zahteva lične podatke za početak.

Glavne karakteristike:
  1. Nisu potrebni nikakvi lični podaci.
  2. Brzo kreirajte adrese e-pošte.
  3. Moguće je koristiti stalnu adresu e-pošte bez brisanja.
  4. Koristi Google-ov globalni serverski sistem kako bi obezbedio najbržu brzinu primanja e-pošte od bilo koje dostupne usluge privremene pošte.
  5. Prikazuje se HTML sadržaj, eliminišući priloženi kod za praćenje.
  6. Potpuno je besplatan, bez korisničkih naknada.

ProtonMail

ProtonMail je sigurna usluga e-pošte koju su razvili naučnici iz CERN-a, Švajcarska. Pokrenut u KSNUMKS-u, ProtonMail je brzo postao popularan za one koji su zabrinuti za privatnost i sigurnost na mreži. ProtonMail karakteriše end-to-end enkripcija, koja osigurava da samo pošiljalac i primalac mogu pročitati sadržaj e-pošte.

Glavne karakteristike:
  1. End-to-end enkripcija: Sve e-poruke poslate putem ProtonMail-a su šifrovane, osiguravajući da niko, uključujući ProtonMail, ne može pristupiti sadržaju e-pošte.
  2. Nije potreban broj telefona: Korisnici mogu da kreiraju nalog bez davanja broja telefona, pružajući maksimalnu zaštitu privatnosti.
  3. Zaštita identiteta: ProtonMail ne prijavljuje IP adrese i ne traži lične podatke prilikom registracije.
  4. Aplikacije za mobilne i desktop aplikacije: ProtonMail podržava aplikacije za Android, iOS i veb verzije, što korisnicima olakšava pristup sa bilo kog uređaja.
  5. 2FA (dvofaktorska autentifikacija) podrška: Dvofaktorska autentifikacija povećava bezbednost, čineći vaš nalog sigurnijim od napada.
  6. Serveri koji se nalaze u Švajcarskoj: Podaci se čuvaju u Švajcarskoj, zemlji sa strogim propisima o privatnosti koji pomažu u zaštiti od spoljnog nadzora i smetnji.

ProtonMail je idealan izbor za one kojima je potrebna sigurna usluga e-pošte koja ne zahteva lične podatke i daje prioritet privatnosti.

Tutanota

Tutanota je moćan šifrovani servis e-pošte iz Nemačke. Rođen je da donese apsolutnu privatnost korisnicima. Tutanota je poznata po svojoj sposobnosti da obezbedi end-to-end enkripciju alternativu za e-poštu, kalendare, i kontakti, od kojih su svi zaštićeni od kršenja.

Glavne karakteristike:
  1. Sveobuhvatna enkripcija: Korisničke e-poruke, kontakti i kalendari se automatski šifriraju; čak i nešifrovani e-mailovi mogu biti poslati preko Tutanote sa end-to-end enkripcijom.
  2. Nije potreban broj telefona: Računi se mogu kreirati bez broja telefona ili ličnih podataka, pružajući maksimalnu zaštitu privatnosti.
  3. Platforma otvorenog koda: Tutanota razvija otvoreni izvorni kod, omogućavajući zajednici da testira i obezbedi bezbednost usluge.
  4. Nema oglasa: Tutanota ne koristi korisničke podatke za prikazivanje oglasa, obezbeđujući čisto i bezbedno okruženje e-pošte.
  5. 2FA i biometrijska autentifikacija: Tutanota podržava dvofaktorsku i biometrijsku autentifikaciju kako bi se poboljšala sigurnost računa.

 

Poštanska ograda

Mailfence je sigurna usluga e-pošte iz Belgije koja se izdvaja po svom fokusu na vrhunsku privatnost i sigurnost. Više od platforme za e-poštu, Mailfence nudi i druge alate kao što su kalendar, skladištenje dokumenata i radne grupe, pomažući korisnicima da budu produktivniji u sigurnom okruženju.

Glavne karakteristike:
  1. Ugrađena PGP enkripcija: Mailfence podržava PGP enkripciju, čineći slanje end-to-end šifrovane e-poruke lako bez komplikovane konfiguracije.
  2. Nije potreban broj telefona: Možete da kreirate nalog bez davanja broja telefona, štiteći svoju privatnost.
  3. Online kancelarijski alat: Mailfence integriše kalendare, beleške i dokumente, pomažući u upravljanju radom i ličnim informacijama na jednoj platformi.
  4. Skladištenje u Belgiji: Korisnički podaci se čuvaju u Belgiji, sa strogim propisima o privatnosti.
  5. Digitalni potpis: Mailfence obezbeđuje funkciju digitalnog potpisa kako bi se osigurala autentičnost i integritet odlaznih e-poruka.

Bilten

GMKS (Global Mail eKschange) je besplatan servis e-pošte razvijen u Nemačkoj 1997. godine. Sa milionima korisnika širom sveta, GMKS nudi pouzdano rešenje za e-poštu i ne zahteva broj telefona prilikom prijavljivanja, što ga čini pogodnim za one koji žele da zadrže svoju privatnost privatnom.

Glavne karakteristike:
  1. Jednostavna registracija: GMKS ne zahteva broj telefona za kreiranje naloga, čineći registraciju bržom i sigurnijom.
  2. Neograničeno skladištenje e-pošte: GMKS nudi neograničeno skladištenje, omogućavajući korisnicima da udobno čuvaju e-poštu i dokumente.
  3. Antispam zaštita: GMKS ima moćne alate za filtriranje neželjene pošte koji pomažu u zaštiti korisnika od neželjenih e-poruka.
  4. Besplatno skladištenje u oblaku: GMKS nudi svojim korisnicima besplatno skladištenje u oblaku, što upravljanje i deljenje datoteka lako.
  5. Aplikacija za mobilne uređaje: GMKS nudi besplatnu mobilnu aplikaciju za iOS i Android koja pomaže korisnicima da pristupe svojoj e-pošti bilo kada, bilo gde.

Gerilska pošta

Guerrilla Mail je besplatna privremena usluga e-pošte koja omogućava korisnicima da kreiraju jednokratne adrese e-pošte bez davanja ličnih podataka. Poznat po svojoj apsolutnoj anonimnosti, Guerrilla Mail je idealan za one koji žele da zaštite svoju privatnost kada im je potrebna privremena e-pošta.

Glavne karakteristike:
  1. Privremena e-pošta: Guerrilla Mail pruža privremenu adresu e-pošte, idealnu za kratkoročne transakcije ili pretplate.
  2. Nisu potrebni lični podaci: Korisnici ne smeju dati broj telefona ili lične podatke prilikom korišćenja usluge.
  3. Samouništenje e-pošte: Privremene e-poruke će automatski isteći nakon kratkog perioda, pomažući korisnicima da ostanu anonimni i izbegnu bezbednosne rizike.
  4. Anti-spam: Gerilska pošta vas sprečava da primate neželjenu poštu prilikom registracije na nepouzdanim sajtovima.
  5. Privremeno prosleđivanje: Usluga vam omogućava da koristite privremene e-poruke, ali i dalje primate e-poštu u kratkom periodu kako biste proverili i potvrdili informacije.

Temp-mail.org

Temp-mail.org je dobro poznata privremena usluga e-pošte koja omogućava korisnicima da odmah kreiraju jednokratne adrese e-pošte bez ličnih podataka. To je jedno od najpopularnijih rešenja za anonimnu e-poštu, pomažući korisnicima da izbegnu neželjenu poštu ili zaštite svoju privatnost prilikom posete nepouzdanim veb lokacijama.

Glavne karakteristike:
  1. Brzo kreiranje e-pošte: Temp-mail.org vam omogućava da odmah kreirate privremene e-poruke sa samo jednim klikom. Nije potrebna registracija ili lični podaci.
  2. Nije potreban broj telefona: Ne smete da navedete broj telefona ili lične podatke kada koristite uslugu.
  3. Aplikacija za mobilne uređaje: Usluga ima mobilnu aplikaciju koja omogućava korisnicima da kreiraju i upravljaju privremenim e-porukama na svojim telefonima.
  4. Ova usluga je idealna za privremenu ili kratkoročnu upotrebu kada je potrebno da potvrdite svoj nalog ili se registrujete na veb lokacijama, ali želite da vaš primarni e-mail ostane privatan.



Korak po korak vodič za kreiranje e-pošte bez broja telefona

Korišćenje Tmailor Temp pošte

Temp mail od Tmailor.com pruža brz i siguran način za kreiranje privremene adrese e-pošte, idealan za održavanje privatnosti i izbegavanje spam.

  1. Posetite sajt: Besplatna privremena poštanska adresa koju pruža https://tmailor.com
  2. Nabavite privremenu adresu e-pošte: Privremena se automatski generiše kada posetite veb stranicu.
  3. Nije potrebna registracija ili lični podaci.
  4. Možete kopirati adresu e-pošte i odmah početi da je koristite.
  5. Možete da sačuvate pristupni kod da biste trajno koristili adresu e-pošte koju ste dobili.

Korišćenje ProtonMail-a

  1. Posetite sajt: https://protonmail.com/
  2. Dodirnite dugme Registruj se u gornjem uglu.
  3. Izaberite plan besplatnog računa i kliknite na dugme Izaberi besplatni plan.
  4. Popunite korisničko ime i kreirajte lozinku.
  5. Unesite adresu e-pošte za oporavak (opciono) ili preskočite ovaj korak.
  6. Kliknite na dugme Kreiraj nalog da završite.

Korišćenje Tutanota

  1. Posetite sajt: https://tuta.com/
  2. Dodirnite dugme Prijavi se.
  3. Izaberite plan besplatnog naloga i pritisnite Sledeći.
  4. Unesite korisničko ime i izaberite domen e-pošte (na primer, @tutanota.com).
  5. Kreirajte lozinku i potvrdite lozinku.
  6. Kliknite Sledeći da biste završili i počeli da koristite e-poštu.

Korišćenje Mailfence-a

  1. Posetite sajt: https://mailfence.com/
  2. Dodirnite Prijavi se u gornjem uglu.
  3. Izaberite besplatni plan naloga i kliknite na dugme Kreiraj nalog.
  4. Popunite svoje korisničko ime, adresu e-pošte i lozinku.
  5. Nije potreban broj telefona; Možete preskočiti ovaj korak.
  6. Kliknite na dugme Kreiraj moj nalog da biste dovršili registraciju.

Korišćenje GMKS

  1. Posetite sajt: https://www.gmx.com/
  2. Kliknite Prijavite se na početnoj stranici.
  3. Popunite osnovne informacije kao što su ime, korisničko ime, lozinka i datum rođenja.
  4. Preskočite unos broja telefona (opciono).
  5. Kliknite na dugme Kreiraj nalog da završite.

Korišćenje gerilske pošte

  1. Posetite sajt: https://www.guerrillamail.com/
  2. Privremeni nalog e-pošte će se automatski kreirati kada posetite veb stranicu.
  3. Nema potrebe za popunjavanjem podataka ili registracijom.
  4. Kopirajte privremenu adresu e-pošte i odmah je koristite.

Korišćenje Temp-mail

  1. Posetite sajt: https://temp-mail.org/
  2. Privremeni nalog e-pošte se automatski kreira kada posetite veb stranicu.



Održavajte sigurnost i privatnost.

U današnjem digitalnom dobu, zaštita naloga e-pošte je izuzetno važna. E-pošta je primarno sredstvo komunikacije i prolaz za online usluge, finansije i druge lične aktivnosti. Bez obzira da li kreirate e-poštu koja ne zahteva broj telefona za dodatnu privatnost ili koristite standardnu uslugu e-pošte, primena efikasnih mera bezbednosti je od suštinskog značaja. Evo nekoliko korisnih saveta za zaštitu vašeg naloga e-pošte:

1. Koristite jake lozinke

  • Kreiranje duge lozinke, uključujući velika, mala, brojevi, i specijalni znakovi.
  • Izbegavajte korišćenje lako pogoditi informacije kao što su imena, rođendani, ili uobičajene reči.
  • Nemojte ponovo koristiti stare lozinke ili lozinke koje se koriste na drugim računima.

2. Omogućite dva faktora autentifikaciju (2FA)

  • Omogućite dva faktora autentifikaciju (2FA) da dodate dodatni sloj bezbednosti na vaš nalog.
  • Nakon unosa lozinke, 2FA zahteva da obezbedite kod za potvrdu sa drugog uređaja, obično telefona.
  • Koristite aplikaciju za autentifikaciju kao što su Google Authenticator ili Authi da biste primili 2FA kodove umesto da ih primate putem SMS-a, izbegavajući rizik od presretanja ili krađe poruka.

3. Proverite i ažurirajte privatnost naloga

  • Redovno proveravajte postavke bezbednosti i privatnosti na svom nalogu e-pošte.
  • Isključite nepotrebne funkcije praćenja ili prikupljanja podataka kako bi lični podaci bili sigurniji.
  • Proverite i ograničite pristup aplikacijama nezavisnih proizvođača e-mail nalozima.

4. Koristite šifrovanu uslugu e-pošte

  • Izaberite usluge e-pošte koje nude end-to-end enkripciju, kao što su ProtonMail ili Tutanota, kako biste zaštitili sadržaj e-pošte od praćenja i kompromitacije.
  • Vaši podaci će biti sigurni čak i tokom hakiranja, jer samo primalac može dešifrovati sadržaj.

KSNUMKS. Čuvajte se phishing e-pošte

  • Ne otvarajte e-poštu ili preuzimajte priloge od nepoznatih pošiljalaca.
  • Budite oprezni sa linkovima u e-porukama, posebno ako e-pošta traži od vas da date lične podatke.
  • Koristite filtriranje neželjene pošte i phishing upozorenja ugrađena u vašu uslugu e-pošte.

KSNUMKS. Koristite VPN prilikom pristupa e-pošti na javnim mrežama

  • Kada se povezujete sa javnim Vi-Fi-jem, koristite VPN za šifrovanje veze, sprečavajući krađu vaših ličnih podataka i e-pošte.
  • VPN pomaže u zaštiti podataka koji se prenose preko mreže od sajber napadača.

7. Odjavite se sa svog naloga kada nije u upotrebi

  • Obavezno se odjavite sa svog naloga e-pošte na javnim ili nezaštićenim uređajima nakon upotrebe.
  • Izbegavajte čuvanje prijavljivanja na javnim pretraživačima ili zajedničkim uređajima.

8. Pratite aktivnost prijavljivanja

  • Redovno proveravajte istoriju prijavljivanja za bilo kakve sumnjive aktivnosti.
  • Ako vidite uređaj ili lokaciju koju ne prepoznajete, odmah promenite lozinku i razmislite o drugim bezbednosnim merama.

Preduzimanje gore navedenih koraka omogućava vam da zaštitite svoje naloge e-pošte i osigurate privatnost u sve složenijem sajber prostoru.

Važnost redovnog ažuriranja lozinki

Ažuriranje lozinke periodično je jednostavan, ali veoma efikasan način da se poveća bezbednost vašeg naloga e-pošte. Evo razloga zašto je ovo važno:

Smanjite rizik od kompromisa akreditiva.

Pretpostavimo da je vaša lozinka izložena u kršenju podataka. U tom slučaju, redovno menjanje će smanjiti rizik od neovlašćenog pristupa vašem nalogu. Čak i ako su vaši podaci procurili, nova lozinka će pomoći u zaštiti vašeg naloga.

    Smanjenje efikasnosti napada brutalne sile

    Redovno menjanje lozinke može sprečiti sajber kriminalce da pokušaju da pogode ili razbiju lozinku koristeći metode napada brute force. Stalno ažuriranje lozinki će otežati ovaj napor napadačima.

      Zaštitite se od unutrašnjih pretnji.

      U okruženjima u kojima više ljudi može pristupiti vašem uređaju (kao što je javni računar ili zajednički uređaj), redovno ažuriranje lozinke osigurava da samo ovlašćeni korisnici mogu pristupiti vašim ličnim podacima.

         

        Svest o phishing i phishing e-pošte

        Phishing i phishing e-poruke su uobičajene taktike koje sajber kriminalci koriste za krađu ličnih podataka ili širenje zlonamernog softvera. Ostati budan i svestan ovih pretnji je od ključnog značaja za održavanje bezbednosti vaših e-poruka.

        Identifikujte phishing e-poštu

        Budite oprezni sa e-poštom nepoznatih pošiljalaca ili zahtevima za lične podatke, lozinke ili finansijske detalje. Potražite znake prevara, kao što su generički pozdravi, loša gramatika, i hitni zahtevi.

          Proverite autentičnost e-pošte

          Pre nego što kliknete na link ili preuzmete prilog, proverite adresu e-pošte pošiljaoca i potražite neobična odstupanja. Ako primite sumnjivu e-poštu od organizacije, kontaktirajte ih direktno putem zvaničnih kanala kako biste potvrdili njihovu autentičnost.

            Prijavite pokušaje krađe identiteta

            Većina usluga e-pošte nudi mehanizam izveštavanja za phishing i phishing e-poštu. Koristite ove alate da zaštitite sebe i druge od pretnji, pomažući u održavanju sigurnijeg okruženja e-pošte.

              Zakljuиak

              Kreiranje naloga e-pošte bez telefonskog broja idealno je za one koji cene privatnost i žele da izbegnu neželjene pozive i telemarketing. ProtonMail, Mail.com, i Tutanota nude sigurne i user-friendli platforme, omogućavajući vam da preskočite korak verifikacije mobilnog broja uz obezbeđivanje robusne funkcije i stroge mere bezbednosti.

              Prateći uputstva korak po korak, možete lako podesiti nalog e-pošte koji odgovara vašim bezbednosnim opcijama. Bez obzira da li ste zabrinuti za zaštitu vaših ličnih podataka ili ne želite da delite svoj broj mobilnog telefona, ove alternative obezbeđuju da možete da održite prisustvo na mreži bez ugrožavanja lične bezbednosti. Koristite ove usluge za slobodnu, bezbednu i privatnu komunikaciju na mreži!