Πώς να δημιουργήσετε ένα email χωρίς αριθμό τηλεφώνου;

09/29/2024
Πώς να δημιουργήσετε ένα email χωρίς αριθμό τηλεφώνου;

Οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο στην ψηφιακή εποχή, απαραίτητο για την προσωπική και επαγγελματική επικοινωνία. Με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα, να μοιράζονται έγγραφα και να έχουν πρόσβαση σε πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τραπεζικές συναλλαγές ή ηλεκτρονικές αγορές. Επιπλέον, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χρησιμοποιείται συχνά για τον έλεγχο ταυτότητας λογαριασμών και την ανάκτηση κωδικών πρόσβασης, καθιστώντας απαραίτητη τη διατήρηση και την προστασία των διαδικτυακών ταυτοτήτων των χρηστών.

Quick access
├── Ποια είναι τα οφέλη από τη δημιουργία ενός email χωρίς αριθμό τηλεφώνου;
├── Δημοφιλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν απαιτούν αριθμό τηλεφώνου
├── Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη δημιουργία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς αριθμό τηλεφώνου
├── Διατηρήστε την ασφάλεια και το απόρρητο.
├── Η σημασία της τακτικής ενημέρωσης των κωδικών πρόσβασης
├── Ευαισθητοποίηση σχετικά με τα μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) και ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing)
├── Συμπέρασμα

Ποια είναι τα οφέλη από τη δημιουργία ενός email χωρίς αριθμό τηλεφώνου;

Ενώ η δημιουργία ενός λογαριασμού email είναι απλή, πολλοί πάροχοι υπηρεσιών απαιτούν από τους χρήστες να παρέχουν έναν αριθμό τηλεφώνου κατά την εγγραφή. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ορισμένοι χρήστες προτιμούν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό email χωρίς αριθμό τηλεφώνου:

  • Προστασία προσωπικών δεδομένων: Ένας αριθμός τηλεφώνου μπορεί να εγείρει ζητήματα απορρήτου, καθώς τα προσωπικά σας στοιχεία συνδέονται άμεσα με έναν λογαριασμό email. Οι χρήστες ανησυχούν ότι οι αριθμοί τηλεφώνου τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς, να πωληθούν σε τρίτους ή να εκτεθούν σε παραβιάσεις δεδομένων. Η μη παροχή αριθμού τηλεφώνου βοηθά τους χρήστες να προστατεύουν καλύτερα τα προσωπικά τους στοιχεία και να παραμένουν ανώνυμοι στο διαδίκτυο.
  • Μειώστε τον κίνδυνο επαλήθευσης αριθμού τηλεφώνου: Οι αριθμοί τηλεφώνου χρησιμοποιούνται συχνά για μορφές ελέγχου ταυτότητας, όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Ας υποθέσουμε ότι ένας άθλιος τύπος παραβιάζει τον αριθμό τηλεφώνου σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας και να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας αποκλείοντας μηνύματα SMS που περιέχουν κωδικούς 2FA ή συνδέσμους ανάκτησης.
  • Αποφύγετε την ανεπιθύμητη επικοινωνία: Η κοινή χρήση ενός αριθμού τηλεφώνου μπορεί να οδηγήσει σε προωθητικές κλήσεις και ανεπιθύμητα μηνύματα. Η μη συσχέτιση ενός αριθμού τηλεφώνου με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βοηθά στην αποφυγή αυτών των ανεπιθύμητων επικοινωνιών.
  • Διατηρήστε το προσωπικό απόρρητο: Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να μοιράζονται τους αριθμούς τηλεφώνου τους για προσωπικούς λόγους. Θέλουν να διατηρούν τους αριθμούς τηλεφώνου τους ιδιωτικούς και να τους παρέχουν μόνο σε αξιόπιστα άτομα ή υπηρεσίες.
  • Προσβασιμότητα: Δεν έχουν όλοι κινητό τηλέφωνο ή εύκολη πρόσβαση σε αυτήν τη συσκευή, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές ή άτομα με οικονομικές δυσκολίες. Η μη απαίτηση αριθμού τηλεφώνου καθιστά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πιο προσβάσιμο σε όλα τα ακροατήρια.
  • Δημιουργήστε έναν προσωρινό ή δευτερεύοντα λογαριασμό: Όταν απαιτείται ένας δευτερεύων ή προσωρινός λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εγγραφείτε σε μια υπηρεσία ή να λάβετε ένα ενημερωτικό δελτίο, οι χρήστες συνήθως θέλουν να τον συνδέσουν με κάτι άλλο εκτός από τον κύριο αριθμό τηλεφώνου τους. Αυτό βοηθά στον διαχωρισμό κρίσιμων προσωπικών πληροφοριών από διαφορετικές διαδικτυακές δραστηριότητες.

Δημοφιλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν απαιτούν αριθμό τηλεφώνου

Με πολλούς χρήστες να ανησυχούν για το απόρρητο και την ασφάλεια, η δημιουργία ενός λογαριασμού email χωρίς την παροχή αριθμού τηλεφώνου αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Ευτυχώς, πολλές αξιόπιστες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτρέπουν στους χρήστες να εγγραφούν χωρίς επαλήθευση τηλεφώνου. Ακολουθούν ορισμένες δημοφιλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης για τη δέσμευσή τους στην ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, βοηθώντας σας να διατηρήσετε τον έλεγχο των προσωπικών σας πληροφοριών:

 

TMAILOR Temp mail

Το Tmailor.com Temp Mail είναι μια προσωρινή υπηρεσία διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μια προσωρινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα μόνο κλικ γρήγορα. Αυτή η υπηρεσία είναι επωφελής για την εγγραφή σε ιστότοπους και υπηρεσίες χωρίς να αποκαλύψετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Είναι απλό στη χρήση και δεν απαιτεί προσωπικές πληροφορίες για να ξεκινήσετε.

Βασικά χαρακτηριστικά:
  1. Δεν απαιτούνται προσωπικές πληροφορίες.
  2. Δημιουργήστε γρήγορα διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  3. Είναι δυνατή η χρήση μόνιμης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς διαγραφή.
  4. Χρησιμοποιεί το παγκόσμιο σύστημα διακομιστών της Google για να παρέχει την ταχύτερη ταχύτητα λήψης email από οποιαδήποτε διαθέσιμη υπηρεσία προσωρινής αλληλογραφίας.
  5. Εμφανίζεται το περιεχόμενο HTML, εξαλείφοντας τον συνημμένο κώδικα παρακολούθησης.
  6. Είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς τέλη χρήστη.

ProtonMail

Το ProtonMail είναι μια ασφαλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναπτύχθηκε από επιστήμονες στο CERN της Ελβετίας. Ξεκίνησε το 2014, το ProtonMail έγινε γρήγορα δημοφιλές για όσους ανησυχούν για το απόρρητο και την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το ProtonMail χαρακτηρίζεται από κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, η οποία διασφαλίζει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να διαβάσουν το περιεχόμενο του email.

Βασικά χαρακτηριστικά:
  1. Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο: Όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται μέσω του ProtonMail είναι κρυπτογραφημένα, διασφαλίζοντας ότι κανείς, συμπεριλαμβανομένου του ProtonMail, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο του email.
  2. Δεν απαιτείται αριθμός τηλεφώνου: Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό χωρίς να παρέχουν αριθμό τηλεφώνου, παρέχοντας μέγιστη προστασία απορρήτου.
  3. Προστασία ταυτότητας: Το ProtonMail δεν καταγράφει διευθύνσεις IP και δεν ζητά προσωπικές πληροφορίες κατά την εγγραφή.
  4. Εφαρμογές για κινητά και υπολογιστές: Το ProtonMail υποστηρίζει εφαρμογές για εκδόσεις Android, iOS και web, διευκολύνοντας την πρόσβαση των χρηστών από οποιαδήποτε συσκευή.
  5. Υποστήριξη 2FA (έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων): Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων ενισχύει την ασφάλεια, καθιστώντας τον λογαριασμό σας πιο ασφαλή από επιθέσεις.
  6. Διακομιστές που βρίσκονται στην Ελβετία: Τα δεδομένα αποθηκεύονται στην Ελβετία, μια χώρα με αυστηρούς κανονισμούς απορρήτου που βοηθούν στην προστασία τους από εξωτερική παρακολούθηση και παρεμβολές.

Το ProtonMail είναι η ιδανική επιλογή για όσους χρειάζονται μια ασφαλή υπηρεσία email που δεν απαιτεί προσωπικές πληροφορίες και δίνει προτεραιότητα στο απόρρητο.

Τουτανότα

Το Tutanota είναι μια ισχυρή κρυπτογραφημένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη Γερμανία. Γεννήθηκε για να φέρει απόλυτη ιδιωτικότητα στους χρήστες. Το Tutanota είναι γνωστό για την ικανότητά του να παρέχει μια εναλλακτική λύση κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο για email, ημερολόγια και επαφές, τα οποία προστατεύονται από παραβιάσεις.

Βασικά χαρακτηριστικά:
  1. Ολοκληρωμένη κρυπτογράφηση: Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι επαφές και τα ημερολόγια των χρηστών κρυπτογραφούνται αυτόματα. ακόμη και μη κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να σταλούν μέσω του Tutanota με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.
  2. Δεν απαιτείται αριθμός τηλεφώνου: Οι λογαριασμοί μπορούν να δημιουργηθούν χωρίς αριθμό τηλεφώνου ή προσωπικές πληροφορίες, παρέχοντας μέγιστη προστασία απορρήτου.
  3. Πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα: Το Tutanota αναπτύσσει κώδικα ανοιχτού κώδικα, επιτρέποντας στην κοινότητα να δοκιμάσει και να διασφαλίσει την ασφάλεια της υπηρεσίας.
  4. Χωρίς διαφημίσεις: Το Tutanota δεν χρησιμοποιεί δεδομένα χρηστών για την προβολή διαφημίσεων, διασφαλίζοντας ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  5. 2FA και βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας: Το Tutanota υποστηρίζει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και βιομετρικά στοιχεία ταυτότητας για την ενίσχυση της ασφάλειας του λογαριασμού.

 

Φράχτης αλληλογραφίας

Το Mailfence είναι μια ασφαλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Βέλγιο που ξεχωρίζει για την εστίασή της στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια υψηλού επιπέδου. Περισσότερο από μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Mailfence προσφέρει άλλα εργαλεία όπως ημερολόγιο, αποθήκευση εγγράφων και ομάδες εργασίας, βοηθώντας τους χρήστες να είναι πιο παραγωγικοί σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Βασικά χαρακτηριστικά:
  1. Ενσωματωμένη κρυπτογράφηση PGP: Το Mailfence υποστηρίζει κρυπτογράφηση PGP, καθιστώντας εύκολη την αποστολή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άκρο σε άκρο χωρίς περίπλοκη διαμόρφωση.
  2. Δεν απαιτείται αριθμός τηλεφώνου: Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χωρίς να δώσετε έναν αριθμό τηλεφώνου, προστατεύοντας το απόρρητό σας.
  3. Ηλεκτρονική εργαλειοθήκη γραφείου: Το Mailfence ενσωματώνει ημερολόγια, σημειώσεις και έγγραφα, βοηθώντας στη διαχείριση της εργασίας και των προσωπικών πληροφοριών σε μια ενιαία πλατφόρμα.
  4. Αποθήκευση στο Βέλγιο: Τα δεδομένα χρήστη αποθηκεύονται στο Βέλγιο, με αυστηρούς κανονισμούς απορρήτου.
  5. Ψηφιακή υπογραφή: Το Mailfence παρέχει μια λειτουργία ψηφιακής υπογραφής για τη διασφάλιση της αυθεντικότητας και της ακεραιότητας των εξερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΓΜΧ

Το GMX (Global Mail eXchange) είναι μια δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναπτύχθηκε στη Γερμανία το 1997. Με εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, η GMX προσφέρει μια αξιόπιστη λύση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δεν απαιτεί αριθμό τηλεφώνου κατά την εγγραφή, καθιστώντας την κατάλληλη για όσους θέλουν να διατηρήσουν το απόρρητό τους ιδιωτικό.

Βασικά χαρακτηριστικά:
  1. Εύκολη εγγραφή: Η GMX δεν απαιτεί αριθμό τηλεφώνου για τη δημιουργία λογαριασμού, καθιστώντας την εγγραφή ταχύτερη και ασφαλέστερη.
  2. Απεριόριστος χώρος αποθήκευσης email: Η GMX προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, επιτρέποντας στους χρήστες να αποθηκεύουν άνετα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έγγραφα.
  3. Προστασία Anti-spam: Η GMX διαθέτει ισχυρά εργαλεία φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων που βοηθούν στην προστασία των χρηστών από ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  4. Δωρεάν αποθήκευση στο cloud: Η GMX προσφέρει στους χρήστες της δωρεάν αποθήκευση cloud, διευκολύνοντας τη διαχείριση και την κοινή χρήση αρχείων.
  5. Εφαρμογή για κινητά: Η GMX προσφέρει μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά για iOS και Android που βοηθά τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο email τους οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.

Αντάρτικο ταχυδρομείο

Το Guerrilla Mail είναι μια δωρεάν προσωρινή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας χρήσης χωρίς να παρέχουν προσωπικές πληροφορίες. Γνωστό για την απόλυτη ανωνυμία του, το Guerrilla Mail είναι ιδανικό για όσους θέλουν να προστατεύσουν το απόρρητό τους όταν χρειάζονται ένα προσωρινό email.

Βασικά χαρακτηριστικά:
  1. Προσωρινό email: Το Guerrilla Mail παρέχει μια προσωρινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ιδανική για βραχυπρόθεσμες συναλλαγές ή συνδρομές.
  2. Δεν απαιτούνται προσωπικές πληροφορίες: Οι χρήστες δεν πρέπει να δίνουν αριθμό τηλεφώνου ή προσωπικές πληροφορίες κατά τη χρήση της υπηρεσίας.
  3. Αυτοκαταστροφικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Τα προσωρινά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα λήξουν αυτόματα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, βοηθώντας τους χρήστες να παραμείνουν ανώνυμοι και να αποφύγουν κινδύνους ασφαλείας.
  4. Anti-spam: Το Guerrilla Mail σας εμποδίζει να λαμβάνετε ανεπιθύμητα μηνύματα κατά την εγγραφή σας σε μη αξιόπιστους ιστότοπους.
  5. Προσωρινή προώθηση: Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε προσωρινά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά εξακολουθείτε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για σύντομο χρονικό διάστημα για να ελέγξετε και να επαληθεύσετε πληροφορίες.

Temp-mail.org

Temp-mail.org είναι μια γνωστή προσωρινή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας χρήσης αμέσως χωρίς προσωπικές πληροφορίες. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για ανώνυμο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, βοηθώντας τους χρήστες να αποφεύγουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα ή να προστατεύουν το απόρρητό τους όταν επισκέπτονται μη αξιόπιστους ιστότοπους.

Βασικά χαρακτηριστικά:
  1. Γρήγορη δημιουργία email: Temp-mail.org σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσωρινά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αμέσως με ένα μόνο κλικ. Δεν απαιτείται εγγραφή ή προσωπικά στοιχεία.
  2. Δεν απαιτείται αριθμός τηλεφώνου: Δεν πρέπει να παρέχετε αριθμό τηλεφώνου ή προσωπικές πληροφορίες κατά τη χρήση της υπηρεσίας.
  3. Εφαρμογή για κινητά: Η υπηρεσία διαθέτει μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να διαχειρίζονται προσωρινά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα τηλέφωνά τους.
  4. Αυτή η υπηρεσία είναι ιδανική για προσωρινή ή βραχυπρόθεσμη χρήση όταν πρέπει να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας ή να εγγραφείτε σε ιστότοπους, αλλά θέλετε να διατηρήσετε το κύριο email σας ιδιωτικό.



Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη δημιουργία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς αριθμό τηλεφώνου

Χρήση αλληλογραφίας Tmailor Temp

Το Temp mail by Tmailor.com παρέχει έναν γρήγορο και ασφαλή τρόπο δημιουργίας μιας προσωρινής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ιδανική για τη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής και την αποφυγή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

  1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Δωρεάν προσωρινή διεύθυνση αλληλογραφίας που παρέχεται από https://tmailor.com
  2. Αποκτήστε μια προσωρινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Μια προσωρινή διεύθυνση δημιουργείται αυτόματα όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο.
  3. Δεν απαιτείται εγγραφή ή προσωπικά στοιχεία.
  4. Μπορείτε να αντιγράψετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε αμέσως.
  5. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης για να χρησιμοποιήσετε μόνιμα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε.

Χρήση του ProtonMail

  1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://protonmail.com/
  2. Πατήστε το κουμπί Εγγραφή στην επάνω γωνία.
  3. Επιλέξτε το δωρεάν πρόγραμμα λογαριασμού και κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή δωρεάν προγράμματος.
  4. Συμπληρώστε το όνομα χρήστη και δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης.
  5. Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης (προαιρετικά) ή παραλείψτε αυτό το βήμα.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία λογαριασμού για να ολοκληρώσετε.

Χρησιμοποιώντας το Tutanota

  1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://tuta.com/
  2. Πατήστε το κουμπί «Εγγραφή».
  3. Επιλέξτε το πρόγραμμα δωρεάν λογαριασμού και πατήστε Επόμενο.
  4. Εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη και επιλέξτε έναν τομέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (για παράδειγμα, @tutanota.com).
  5. Δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης και επιβεβαιώστε τον κωδικό πρόσβασης.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να ολοκληρώσετε και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Χρήση του Mailfence

  1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://mailfence.com/
  2. Πατήστε Εγγραφή στην επάνω γωνία.
  3. Επιλέξτε ένα δωρεάν πρόγραμμα λογαριασμού και κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία λογαριασμού.
  4. Συμπληρώστε το όνομα χρήστη, τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασής σας.
  5. Δεν απαιτείται αριθμός τηλεφώνου. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία του λογαριασμού μου για να ολοκληρώσετε την εγγραφή.

Χρησιμοποιώντας GMX

  1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.gmx.com/
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εγγραφή στην αρχική σελίδα.
  3. Συμπληρώστε βασικές πληροφορίες, όπως όνομα, όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης και ημερομηνία γέννησης.
  4. Παραλείψτε την καταχώρηση του αριθμού τηλεφώνου (προαιρετικά).
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία λογαριασμού για να ολοκληρώσετε.

Χρησιμοποιώντας το Guerrilla Mail

  1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.guerrillamail.com/
  2. Ένας προσωρινός λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα δημιουργηθεί αυτόματα όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο.
  3. Δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε πληροφορίες ή να εγγραφείτε.
  4. Αντιγράψτε την προσωρινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χρησιμοποιήστε την αμέσως.

Χρήση του Temp-mail

  1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://temp-mail.org/
  2. Ένας προσωρινός λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημιουργείται αυτόματα όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο.



Διατηρήστε την ασφάλεια και το απόρρητο.

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η προστασία των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι εξαιρετικά σημαντική. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι το κύριο μέσο επικοινωνίας και μια πύλη για ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οικονομικά και άλλες προσωπικές δραστηριότητες. Είτε δημιουργείτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν απαιτεί αριθμό τηλεφώνου για πρόσθετο απόρρητο είτε χρησιμοποιείτε μια τυπική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας είναι απαραίτητη. Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας:

1. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

  • Δημιουργήστε μεγάλους κωδικούς πρόσβασης, όπως κεφαλαία, πεζά, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες.
  • Αποφύγετε τη χρήση πληροφοριών που είναι εύκολο να μαντέψετε, όπως ονόματα, γενέθλια ή κοινές λέξεις.
  • Μην επαναχρησιμοποιείτε παλιούς κωδικούς πρόσβασης ή κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται σε άλλους λογαριασμούς.

2. Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA)

  • Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στον λογαριασμό σας.
  • Αφού εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης, το 2FA απαιτεί να δώσετε έναν κωδικό επιβεβαίωσης από μια δεύτερη συσκευή, συνήθως ένα τηλέφωνο.
  • Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας όπως το Google Authenticator ή το Authy για να λάβετε κωδικούς 2FA αντί να τους λαμβάνετε μέσω SMS, αποφεύγοντας τον κίνδυνο υποκλοπής ή κλοπής μηνυμάτων.

3. Ελέγξτε και ενημερώστε το απόρρητο του λογαριασμού

  • Ελέγχετε τακτικά τις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου στον λογαριασμό email σας.
  • Απενεργοποιήστε τις περιττές δυνατότητες παρακολούθησης ή συλλογής δεδομένων για να διατηρήσετε τις προσωπικές πληροφορίες πιο ασφαλείς.
  • Ελέγξτε και περιορίστε την πρόσβαση εφαρμογών τρίτων σε λογαριασμούς email.

4. Χρησιμοποιήστε μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  • Επιλέξτε υπηρεσίες email που προσφέρουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, όπως το ProtonMail ή το Tutanota, για να προστατεύσετε το περιεχόμενο email από παρακολούθηση και παραβίαση.
  • Τα δεδομένα σας θα είναι ασφαλή ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας εισβολής, καθώς μόνο ο παραλήπτης μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το περιεχόμενο.

5. Προσοχή στα μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος"

  • Μην ανοίγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μην κατεβάζετε συνημμένα από άγνωστους αποστολείς.
  • Να είστε προσεκτικοί με συνδέσμους σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδικά εάν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ζητά να δώσετε προσωπικά στοιχεία.
  • Χρησιμοποιήστε το φιλτράρισμα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και τις ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού "ψαρέματος" που είναι ενσωματωμένες στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

6. Χρησιμοποιήστε ένα VPN κατά την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε δημόσια δίκτυα

  • Όταν συνδέεστε σε δημόσιο Wi-Fi, χρησιμοποιήστε ένα VPN για να κρυπτογραφήσετε τη σύνδεσή σας, αποτρέποντας την κλοπή των προσωπικών σας πληροφοριών και του email σας.
  • Ένα VPN βοηθά στην προστασία των δεδομένων που μεταδίδονται μέσω του δικτύου από επιτιθέμενους στον κυβερνοχώρο.

7. Αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδεθεί από το λογαριασμό email σας σε δημόσιες ή μη ασφαλείς συσκευές μετά τη χρήση.
  • Αποφύγετε την αποθήκευση συνδέσεων σε δημόσια προγράμματα περιήγησης ή κοινόχρηστες συσκευές.

8. Παρακολουθήστε τη δραστηριότητα σύνδεσης

  • Ελέγχετε τακτικά το ιστορικό σύνδεσής σας για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.
  • Αν δείτε μια συσκευή ή τοποθεσία που δεν αναγνωρίζετε, αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας και εξετάστε άλλα μέτρα ασφαλείας.

Η λήψη των παραπάνω βημάτων σάς επιτρέπει να διατηρείτε τους λογαριασμούς email σας ασφαλείς και να διασφαλίζετε το απόρρητο σε έναν όλο και πιο περίπλοκο κυβερνοχώρο.

Η σημασία της τακτικής ενημέρωσης των κωδικών πρόσβασης

Η περιοδική ενημέρωση του κωδικού πρόσβασής σας είναι μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την αύξηση της ασφάλειας του λογαριασμού email σας. Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους αυτό είναι σημαντικό:

Μειώστε τον κίνδυνο παραβίασης διαπιστευτηρίων.

Ας υποθέσουμε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας έχει εκτεθεί σε παραβίαση δεδομένων. Σε αυτήν την περίπτωση, η τακτική αλλαγή του θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στον λογαριασμό σας. Ακόμα κι αν διαρρεύσουν οι πληροφορίες σας, ένας νέος κωδικός πρόσβασης θα βοηθήσει στην προστασία του λογαριασμού σας.

    Μείωση της αποτελεσματικότητας των επιθέσεων ωμής βίας

    Η τακτική αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας μπορεί να αποτρέψει τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου από το να προσπαθήσουν να μαντέψουν ή να σπάσουν τον κωδικό πρόσβασής σας χρησιμοποιώντας μεθόδους επίθεσης ωμής βίας. Η συνεχής ενημέρωση των κωδικών πρόσβασης θα κάνει αυτή την προσπάθεια πιο δύσκολη για τους επιτιθέμενους.

      Προστατευτείτε από εσωτερικές απειλές.

      Σε περιβάλλοντα όπου πολλά άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συσκευή σας (όπως ένας δημόσιος υπολογιστής ή μια κοινόχρηστη συσκευή), η τακτική ενημέρωση του κωδικού πρόσβασής σας διασφαλίζει ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία.

         

        Ευαισθητοποίηση σχετικά με τα μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) και ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing)

        Τα μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" και ηλεκτρονικού "ψαρέματος" είναι κοινές τακτικές που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες ή να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό. Η επαγρύπνηση και η επίγνωση αυτών των απειλών είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

        Αναγνώριση μηνυμάτων ηλεκτρονικού "ψαρέματος"

        Να είστε προσεκτικοί με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή αιτήματα για προσωπικές πληροφορίες, κωδικούς πρόσβασης ή οικονομικά στοιχεία. Αναζητήστε σημάδια απάτης, όπως γενικούς χαιρετισμούς, κακή γραμματική και επείγοντα αιτήματα.

          Επαληθεύστε την αυθεντικότητα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

          Πριν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο ή κατεβάσετε ένα συνημμένο, ελέγξτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα και αναζητήστε ασυνήθιστες αποκλίσεις. Εάν λάβετε ένα ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν οργανισμό, επικοινωνήστε απευθείας μαζί του μέσω επίσημων καναλιών για να επαληθεύσετε τη γνησιότητά του.

            Αναφορά προσπαθειών ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing)

            Οι περισσότερες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρουν έναν μηχανισμό αναφοράς για μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" και ηλεκτρονικού "ψαρέματος". Χρησιμοποιήστε αυτά τα εργαλεία για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από απειλές, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός πιο ασφαλούς περιβάλλοντος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

              Συμπέρασμα

              Η δημιουργία ενός λογαριασμού email χωρίς αριθμό τηλεφώνου είναι ιδανική για όσους εκτιμούν το απόρρητο και θέλουν να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες κλήσεις και το τηλεμάρκετινγκ. Το ProtonMail, το Mail.com και το Tutanota προσφέρουν ασφαλείς και φιλικές προς το χρήστη πλατφόρμες, επιτρέποντάς σας να παραλείψετε το βήμα επαλήθευσης αριθμού κινητού τηλεφώνου, διασφαλίζοντας παράλληλα ισχυρές δυνατότητες και αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

              Ακολουθώντας τις οδηγίες βήμα προς βήμα, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε έναν λογαριασμό email που ταιριάζει με τις επιλογές ασφαλείας σας. Είτε ανησυχείτε για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών είτε δεν θέλετε να μοιραστείτε τον αριθμό του κινητού σας, αυτές οι εναλλακτικές λύσεις διασφαλίζουν ότι μπορείτε να διατηρήσετε μια διαδικτυακή παρουσία χωρίς να διακυβεύεται η προσωπική ασφάλεια. Χρησιμοποιήστε αυτές τις υπηρεσίες για να επικοινωνείτε ελεύθερα, με ασφάλεια και ιδιωτικά online!