Šta je AdGuard privremena e-pošta? Kako da koristim AdGuard privremenu poštu?

10/04/2024
Šta je AdGuard privremena e-pošta? Kako da koristim AdGuard privremenu poštu?
Quick access
├── Pregled privremenih e-mail servisa
├── Šta je AdGuard privremena e-pošta?
├── Tmailor.com servis? Moćnije privremeno rješenje za e-poštu
├── Kako koristiti AdGuard Temp Mail
├── Instrukcije za korištenje privremenih poštanskih adresa koje pruža tmailor.com
├── Tabela poređenja između AdGuarda i Tmailor.com
├── Zašto odabrati tmailor.com umjesto AdGuard Temp Mail?
├── Zaključak

Pregled privremenih e-mail servisa

Korištenje lične e-mail adrese za prijavu za online uslugu u digitalnom dobu može dovesti do raznih problema sa privatnošću i sigurnošću. To je upravo razlog zašto privremeni servisi e-pošte postaju sve popularniji. Privremeni e-mailovi, također poznati kao jednokratni e-mailovi, pružaju korisnicima kratkoročnu e-mail adresu koja ne zahtijeva registraciju ličnih podataka. Primarna funkcija privremenih e-mailova je primanje e-mailova na određeno vrijeme, obično od nekoliko minuta do 24 sata, nakon čega će adresa biti izbrisana zajedno sa primljenim porukama.

Privremene usluge e-pošte pomažu korisnicima da izbjegnu rizike kao što su:

  • Spam: Ograničite svoj primarni inbox od preplavljenosti neželjenim promotivnim porukama sa web stranica ili online servisa za koje su se prijavili.
  • Prati: Spriječite online provajdere da prate aktivnost korisnika koristeći lične e-mail adrese.
  • Zaštita privatnosti: Korištenje privremene e-pošte znači da korisnici ne moraju brinuti o tome da će njihova lična e-mail adresa biti prodana trećim stranama ili korištena u komercijalne svrhe.

Osim toga, privremeni e-mailovi pomažu korisnicima da uštede vrijeme prilikom prijavljivanja za online usluge bez pružanja stvarnih informacija. Oni su također korisni u slučaju da samo želite testirati uslugu ili dobiti aktivacijski kod bez želje da vam kasnije smeta. Neki od istaknutih privremenih e-mail servisa danas uključuju AdGuard Temp Mail i Temp Mail koji pruža Tmailor.com, a oba nude ultimativno rješenje za zaštitu privatnosti.

Privremene usluge e-pošte postaju sve neophodnije jer se korisnici interneta suočavaju sa mnogim rizicima informacijske sigurnosti, kao i eksplozijom spama i online oglašavanja.

Šta je AdGuard privremena e-pošta?

AdGuard Temporary Email (AdGuard Temp Mail) je privremena e-mail usluga rođena da zaštiti privatnost i pomogne korisnicima da izbjegnu spam kada učestvuju u online aktivnostima. Razvijena od strane AdGuarda, poznate kompanije koja blokira oglase i štiti privatnost, ova usluga pruža korisnicima kratkoročne e-mail adrese bez registracije.

Neki od vrhunaca AdGuard privremene e-pošte uključuju:

  • Kratak životni vijek: E-mail adresa će biti izbrisana nakon 7 dana ako joj ne pristupite.
  • Jednostavan za korištenje: Korisnici ne moraju da registruju nalog; Oni mogu odmah pristupiti i primiti privremenu adresu e-pošte. Ovo je vrlo zgodno kada vam je potreban brzi e-mail za primanje autentifikacijskih kodova ili informacija od nepouzdanih online servisa.
  • Zaštitite lične podatke: Ugrađene sigurnosne tehnologije pomažu u blokiranju praćenja e-pošte i provjeri linkove kako bi zaštitili korisnike od phishing napada.
  • Ograničenja funkcija: Usluga podržava samo primanje e-pošte i ne dozvoljava korisnicima da šalju e-poštu sa privremene adrese, što pomaže u ograničavanju zloupotrebe usluge za slanje neželjene pošte.

Iako nudi mnoge korisne sigurnosne funkcije, AdGuard Temporary Email još uvijek ima neka ograničenja, kao što je samo nekoliko domena za korištenje i ne dozvoljava slanje e-pošte, što može biti nezgodno u nekim situacijama. Međutim, s primarnim ciljem zaštite privatnosti, ova opcija je još uvijek pogodna za korisnike kojima je potrebna sigurnost i praktičnost.

Tmailor.com servis? Moćnije privremeno rješenje za e-poštu

Tmailor.com je napredna privremena e-mail usluga koja nudi razne istaknute alate i funkcije, što je čini superiornim izborom u odnosu na druge usluge kao što je AdGuard. Tailor je siguran i pruža fleksibilnost za korištenje privremenih e-mailova. Njegova misija je da zaštiti privatnost i pruži pogodno sredstvo za korisnike da izbjegnu spam.

Izvanredne karakteristike Tmailor.com:

  • Podržava više od 500 domena: To je jedna od Tmailorovih prednosti. Sa više od 500 različitih domena, korisnici mogu lako odabrati odgovarajuću adresu e-pošte. Ovo pomaže da se smanje šanse da budu blokirani od strane web servisa, problem koji drugi privremeni servisi e-pošte kao što je AdGuard mogu iskusiti zbog ograničenog broja domena.
  • Nije potrebna registracija, a jednostavan je za korištenje. Kao i drugi privremeni servisi e-pošte, Tmailor ne zahtijeva od korisnika da kreiraju račun ili daju lične podatke. Sa samo nekoliko klikova, možete napraviti privremenu e-mail adresu za brzo i jednostavno primanje informacija.
  • Dohvaćanje e-pošte sa pristupnim kodom: Istaknuta karakteristika Tmailora je mogućnost dohvaćanja e-pošte sa jedinstvenim pristupnim kodom. Pretpostavimo da slučajno zatvorite preglednik ili se vratite kasnije. U tom slučaju, još uvijek možete pristupiti svom privremenom poštanskom sandučiću u roku od 24 sata koristeći pristupni kod. Ovo nudi pogodnost koju AdGuard ne podržava.
  • Izbrišite e-poštu nakon 24 sata: Da biste zaštitili svoju privatnost i osigurali da se nijedan lični podatak ne pohranjuje predugo, svi dolazni e-mailovi na Tmailor će biti automatski izbrisani nakon 24 sata. Ovo je važna karakteristika koja pomaže korisnicima da se osjećaju sigurno.

Sa svojim fleksibilnim karakteristikama i lakoćom korištenja, Tmailor.com nadmašuje AdGuard u mnogim aspektima, posebno u raznolikosti domena i pronalaženju e-pošte. Ova usluga pomaže korisnicima da izbjegnu spam i pruža glatko i sigurnije iskustvo. Za one koji trebaju koristiti privremenu e-poštu na redovnoj i praktičnoj osnovi, Tmailor.com je definitivno optimalan izbor.

Kako koristiti AdGuard Temp Mail

AdGuard Temp Mail je privremena usluga e-pošte koja pomaže u zaštiti vaše privatnosti prilikom obavljanja online transakcija. Evo osnovnih koraka za korištenje ove usluge:

Kako koristiti AdGuard Temp Mail
  1. Posjetite web stranicu: Otvorite preglednik i posjetite službenu AdGuard Temp Mail web stranicu. https://adguard.com/
  2. Nabavite privremenu e-mail adresu: Čim posjetite, morate potvrditi captcha da biste potvrdili da niste robot. Ako je autentifikacija uspješna, dobit ćete e-mail adresu.
  3. Koristite e-poštu: Kopirajte ovu e-mail adresu da biste se prijavili za račun, primili kod za potvrdu ili bilo koju uslugu koja zahtijeva e-mail. Primljena e-pošta će se pojaviti direktno na interfejsu web stranice.
  4. Provjerite svoj poštanski sandučić: Vaš inbox će prikazati poruke koje ste primili. Možete odabrati čitanje ili brisanje e-mailova upravo ovdje.

Instrukcije za korištenje privremenih poštanskih adresa koje pruža tmailor.com

Instrukcije za korištenje privremenih poštanskih adresa koje pruža tmailor.com

Evo jednostavnih koraka kako biste Tmailor.com mogli koristiti brzo i efikasno:

  1. Pristup tmailor.com: Morate otvoriti preglednik i otići na službenu web stranicu Tmailora. Temp Mail: besplatni privremeni i jednokratni generator e-pošte (tmailor.com)
  2. Kreirajte privremenu e-mail adresu: Čim unesete web stranicu, dobit ćete privremenu e-mail adresu koja je odmah dostupna.
  3. Koristite e-poštu za prijavu ili primanje informacija: Koristite ovu e-mail adresu da se prijavite za račun ili primate aktivacijske kodove od online servisa. Ovo pomaže u zaštiti vaše lične e-mail adrese.
  4. Ponovno posjetite e-mail: Možete ponovo koristiti e-mail adresu svaki put kada primite novu privremenu e-mail adresu pomoću pristupnog koda koji se nalazi u odjeljku za dijeljenje.

Tabela poređenja između AdGuarda i Tmailor.com

Osobina AdGuard Temp Mail Temp Mail (Tmailor.com)

Privremeni životni vijek e-mail adrese  

7 dana bez pristupa

Trajna upotreba

Pošalji e-mail  

Ne mogu se prijaviti

Ne mogu se prijaviti

Korištena domena  

Mali broj domena se lako blokira

Više od 500 domena, i više se dodaje svakog mjeseca

Slikovni proxyji  

Imati

Imati

Provjera linkova (phishing)  

Imati

Imati

Ponovno upotrijebite privremenu e-mail adresu

Ne (Unable to revisit email after a while)

Da (koristite pristupne kodove za ponovno korištenje e-mail adresa nakon dužeg vremena)

Izbrišite dolazne e-poruke nakon 24 sata  

Imati

Imati

Nije potrebna registracija  

Mora potvrditi captcha

Imati

Zaštita privatnosti  

Dobar

Dobro, sa pristupnim kodovima i preko 500+ domena

Visoko svjetlo:

  • AdGuard Temp Mail nudi proxy slike i provjeru linkova kako bi zaštitio korisnike od phishing napada. Ova usluga osigurava da je korisnikova IP adresa skrivena od usluga praćenja putem proxyja.
  • Tmailor.com također podržava slikovne proxyje, koji pomažu u zaštiti privatnosti korisnika. Sa preko 500 različitih domena, Tmailor nudi robusnije rješenje za zaobilaženje web servisa koji mogu privremeno blokirati e-poštu.

Sa izvanrednim sigurnosnim karakteristikama i visokom fleksibilnošću, Tmailor.com nudi bolje iskustvo korištenja privremene e-pošte, posebno kada morate izbjeći blokiranje od strane zahtjevnih web stranica.

Zašto odabrati tmailor.com umjesto AdGuard Temp Mail?

Tmailor.com se izdvaja od AdGuard Temp Mail-a zbog svojih izvanrednih karakteristika, koje pružaju više pogodnosti korisnicima kada im je potrebna privremena usluga e-pošte. Evo razloga zašto biste trebali odabrati Tmailor.com umjesto AdGuard Temp Mail-a:

  • Raznolikost domena: Jedna od najvećih prednosti Tmailora je njegova podrška za više od 500 domena. Ovo pomaže korisnicima da smanje rizik od blokiranja od strane izbirljivih web stranica ili online servisa, koje AdGuard, sa manje domena, ne može zadovoljiti. Sa Tmailorom možete odabrati pravu domenu bez brige o ograničenjima, pružajući veću fleksibilnost.
  • Jednostavno pronalaženje e-pošte: Za razliku od AdGuarda, Tmailor.com omogućava korisnicima da koriste pristupni kod za povratak u svoj privremeni e-mail sandučić u roku od 24 sata. To nudi vrhunsku pogodnost, jer ga možete ponovno posjetiti bilo kada bez brige o gubitku važnih e-mailova. AdGuard ne pruža ovu funkciju, tako da će e-mail u potpunosti nestati ako zatvorite preglednik.
  • Praktičnije upravljanje e-poštom: Sa Tmailorom, možete se vratiti u svoj inbox do 24 sata. Ovo pomaže korisnicima da dvaput provjere e-poštu ako je potrebno, efikasno upravljajući e-poštom bez brige o gubitku važnih informacija odmah nakon što ih prime. AdGuard, u međuvremenu, ne podržava odbijanje u vaš inbox ako ste napustili stranicu.

Sve u svemu, Tmailor.com pomaže korisnicima da izbjegnu neželjenu poštu i zaštite svoju privatnost i nudi veću fleksibilnost i pogodnost od AdGuard Temp Mail-a. Za one kojima je potrebna moćna, svestrana i neograničena usluga po broju domena, Tmailor.com je savršen izbor.

Zaključak

AdGuard Temporary Email servis je dobar izbor ako vam je potrebno brzo i jednostavno rješenje. Međutim, sa izvanrednim karakteristikama kao što su raznoliko upravljanje domenama, mogućnost dohvaćanja e-pošte putem koda i pogodnost upravljanja poštanskim sandučićima, Tmailor.com je mnogo fleksibilnije i sigurnije rješenje. Ako tražite sveobuhvatnu i efikasnu privremenu uslugu e-pošte, Tmailor.com će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Posjetite tmailor.com sada da biste iskusili ovu moćnu i sigurnu privremenu uslugu e-pošte!