Временният имейл за еднократна употреба вече има специално мобилно приложение за смартфони

11/29/2022
Временният имейл за еднократна употреба вече има специално мобилно приложение за смартфони

Повечето уебсайтове изискват регистрация, преди да предоставят пълен достъп на потребителите, а данните, поискани в регистрационната форма, включват имейл адреси и др. Потребителите рискуват да получат спам, като оставят действителен имейл адрес на малко известен уебсайт. Услугата Temp Mail, която вече е достъпна за устройства с Android, може да помогне.

Quick access
├── Временна поща на Android
├── Предимства на анонимните имейл услуги
├── Причини за използване на имейл адреси за еднократна употреба
├── VPN + Временен имейл = Пълна анонимност

Временна поща на Android

Разработчиците на Temp Mail пуснаха приложение, съвместимо с Android, за да направят мобилното изживяване още по-достъпно.

Линк към страницата на Google Play с официалното приложение за изтегляне:

Приложение за временна поща в магазина на Google Play

Потребителят получава временен имейл адрес при регистрация.

Можете да промените този имейл по всяко време, като кликнете върху бутона "Промяна" над адреса.

Временна поща на Android

Приложението е достъпно на няколко езика, включително (но не само) английски, испански, руски, немски, френски, холандски, италиански, полски, украински, японски... Езикът по подразбиране на приложението се избира според езика на устройството на потребителя.

Приложението е достъпно на няколко езика, включително (но не само) английски, испански, руски, немски, френски, холандски, италиански, полски, украински, японски... Езикът по подразбиране на приложението се избира според езика на устройството на потребителя.

Имейлите се съхраняват в продължение на 24 часа. След това те ще бъдат изтрити и не могат да бъдат възстановени. Така че, услугата е полезна, когато потребителят се регистрира на уебсайта.

Приложението Temp Mail поддържа анонимността на потребителя при създаването на акаунт в уебсайта, което му позволява да скрие своя IP адрес и никога да не изпраща лични имейли.

Предимства на анонимните имейл услуги

  1. Не се изискват лични данни за получаване на временен имейл адрес. Потребителите трябва да изтеглят и инсталират приложението на Android и това е всичко.
  2. Промяна на адресите само с едно кликване.
  3. Временните имейл адреси никога не са свързани с другите акаунти на потребителя.
  4. Съществуват различни редовно актуализирани имена на домейни (@tmailor.com, @coffeejadore.com и т.н.).
  5. Потребителите могат да изтрият имейл адресите си по всяко време. Всички данни, включително IP адресите, също ще бъдат изтрити.
  6. Потребителите могат да избират всяко потребителско име за имейл адреса, като aztomo@coffeejadore.com, io19guvy@pingddns.com и т.н. За съжаление, тази функция е налична само в уеб версията.

Бележка: Възможността за изпращане на съобщения чрез приложението или услугите, базирани на браузър, е деактивирана, за да се предотвратят измами. Софтуерът може да получава само известия.

Причини за използване на имейл адреси за еднократна употреба

Има много ситуации, в които потребителите може да се нуждаят от временни пощенски услуги:

  • Анонимният имейл предпазва потребителите от спам. Имейл адресът на потребителя остава неизвестен за спамерите и измамниците, които се занимават с фишинг.
  • Услугата е перфектна, когато потребителите се регистрират по някаква причина и посещават съмнителни уебсайтове.
  • Изтеглете електронни книги и софтуер, достъпни за изтегляне, но изисквайте от потребителите да оставят своите имейл адреси.
  • Всеки път, когато потребителят трябва да получи отговор от някого, но не иска да разкрие действителния си имейл адрес.
  • Много други ситуации.

Бележка: Имейлите за еднократна употреба защитават анонимността на потребителите и спестяват време. Регистрирането на фалшиви профили за временно ползване в популярни уебсайтове става все по-трудно. Потребителите са принудени да попълват множество полета в регистрационната форма. В много услуги (като Google) потребителите трябва да посочат номера на мобилния си телефон, за да потвърдят регистрацията. Временната поща не изисква нито едно от горепосочените. Регистрацията се извършва автоматично или само с едно кликване.

VPN + Временен имейл = Пълна анонимност

Гарантираната онлайн анонимност не е проблем, ако временната пощенска услуга се комбинира с VPN, което позволява на потребителите да скрият своя IP адрес. Тази услуга е достъпна на cloudflare WARP. Разработчиците са се опитали да направят услугата проста и лесна за употреба, без досадни реклами и високи скорости на връзката. В допълнение, VPN от cloudflare WARP ще деблокира всички блокирани уебсайтове, ще криптира трафика и ще защити вашия компютър или джобно устройство от проникване и злонамерен софтуер.