Kako ustvariti e-poštno sporočilo brez telefonske številke?

09/29/2024
Kako ustvariti e-poštno sporočilo brez telefonske številke?

E-poštni računi so postali nepogrešljivo orodje v digitalni dobi, bistvenega pomena za osebno in delovno komunikacijo. Z e-pošto lahko uporabniki pošiljajo in prejemajo sporočila, delijo dokumente in dostopajo do številnih spletnih storitev, kot so družabni mediji, bančništvo ali spletno nakupovanje. Poleg tega se e-pošta pogosto uporablja za preverjanje pristnosti računov in obnovitev gesel, zato je nujno vzdrževati in zaščititi spletne identitete uporabnikov.

Quick access
├── Kakšne so prednosti ustvarjanja e-poštnega sporočila brez telefonske številke?
├── Priljubljene e-poštne storitve, ki ne zahtevajo telefonske številke
├── Vodnik po korakih za ustvarjanje e-poštnih sporočil brez telefonske številke
├── Ohranite varnost in zasebnost.
├── Pomen rednega posodabljanja gesel
├── Zavedanje o lažnem predstavljanju in e-poštnih sporočilih z lažnim predstavljanjem
├── Sklep

Kakšne so prednosti ustvarjanja e-poštnega sporočila brez telefonske številke?

Medtem ko je ustvarjanje e-poštnega računa preprosto, mnogi ponudniki storitev od uporabnikov zahtevajo, da med registracijo navedejo telefonsko številko. Vendar pa obstaja nekaj razlogov, zakaj nekateri uporabniki raje ustvarijo e-poštni račun brez telefonske številke:

  • Zaščita zasebnosti: Telefonska številka lahko povzroči pomisleke glede zasebnosti, saj so vaši osebni podatki neposredno povezani z e-poštnim računom. Uporabniki so zaskrbljeni, da bi se njihove telefonske številke lahko uporabljale za oglaševalske namene, prodajale tretjim osebam ali izpostavljale kršitvam varstva podatkov. Če uporabnikom ni treba navesti telefonske številke, lahko bolje zaščitijo svoje osebne podatke in ostanejo anonimni na spletu.
  • Zmanjšajte tveganje preverjanja telefonske številke: Telefonske številke se pogosto uporabljajo za oblike preverjanja pristnosti, kot je dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA). Recimo, da vam slab fant ugrabi telefonsko številko. V tem primeru ga lahko uporabijo, da se izognejo varnostnim ukrepom in pridobijo dostop do vašega računa tako, da blokirajo sporočila SMS, ki vsebujejo kode 2FA ali obnovitvene povezave.
  • Izogibajte se neželeni komunikaciji: Deljenje telefonske številke lahko privede do promocijskih klicev in neželenih sporočil. Če telefonske številke ne povežete z e-poštnim sporočilom, se izognete neželeni komunikaciji.
  • Ohranite osebno zasebnost: Mnogi ljudje ne želijo deliti svojih telefonskih številk iz osebnih razlogov. Svoje telefonske številke želijo ohraniti zasebne in jih posredovati samo zaupanja vrednim osebam ali storitvam.
  • Dostop: Vsi nimajo mobilnega telefona ali enostavnega dostopa do te naprave, zlasti na oddaljenih območjih ali ljudeh s finančnimi težavami. Če ne potrebujete telefonske številke, je e-pošta dostopnejša vsem ciljnim skupinam.
  • Ustvarite začasni ali sekundarni račun: Ko je za prijavo na storitev ali prejemanje glasila potreben sekundarni ali začasni e-poštni račun, ga uporabniki običajno želijo povezati z nečim drugim in ne s svojo primarno telefonsko številko. To pomaga ločiti ključne osebne podatke od različnih spletnih dejavnosti.

Priljubljene e-poštne storitve, ki ne zahtevajo telefonske številke

Ker je veliko uporabnikov zaskrbljenih zaradi zasebnosti in varnosti, je ustvarjanje e-poštnega računa brez navedbe telefonske številke pomembna prednostna naloga. Na srečo več uglednih e-poštnih storitev uporabnikom omogoča, da se prijavijo brez preverjanja telefona. Tukaj je nekaj priljubljenih e-poštnih storitev, ki so zelo cenjene zaradi svoje zavezanosti varnosti in varstvu zasebnosti, s čimer vam pomagajo ohraniti nadzor nad vašimi osebnimi podatki:

 

TMAILOR Začasna pošta

Tmailor.com Temp Mail je storitev začasnega e-poštnega naslova, ki uporabnikom omogoča hitro ustvarjanje začasnega e-poštnega naslova z enim samim klikom. Ta storitev je koristna za prijavo na spletna mesta in storitve, ne da bi razkrili svoj e-poštni naslov. Je preprost za uporabo in za začetek ne zahteva osebnih podatkov.

Glavne značilnosti:
  1. Osebni podatki niso potrebni.
  2. Hitro ustvarite e-poštne naslove.
  3. Možno je uporabiti stalni e-poštni naslov, ne da bi ga izbrisali.
  4. Uporablja Googlov globalni strežniški sistem za zagotavljanje najhitrejše hitrosti prejemanja e-pošte od vseh razpoložljivih storitev začasne pošte.
  5. Prikaže se vsebina HTML, s čimer se odstrani priložena koda za sledenje.
  6. Je popolnoma brezplačen, brez uporabnin.

ProtonMail

ProtonMail je varna e-poštna storitev, ki so jo razvili znanstveniki v CERN-u v Švici. ProtonMail, ki je bil predstavljen leta 2014, je hitro postal priljubljen za tiste, ki jih skrbi zasebnost in varnost na spletu. Za ProtonMail je značilno šifriranje od konca do konca, ki zagotavlja, da lahko vsebino e-pošte prebereta samo pošiljatelj in prejemnik.

Glavne značilnosti:
  1. Šifriranje od konca do konca: Vsa e-poštna sporočila, poslana prek ProtonMaila, so šifrirana, kar zagotavlja, da nihče, vključno s ProtonMailom, ne more dostopati do vsebine e-pošte.
  2. Telefonska številka ni potrebna: Uporabniki lahko ustvarijo račun brez navedbe telefonske številke, kar zagotavlja največjo zaščito zasebnosti.
  3. Zaščita identitete: ProtonMail ne beleži IP naslovov in ne zahteva osebnih podatkov pri registraciji.
  4. Mobilne in namizne aplikacije: ProtonMail podpira aplikacije za Android, iOS in spletne različice, kar uporabnikom olajša dostop iz katere koli naprave.
  5. Podpora za 2FA (dvofaktorsko preverjanje pristnosti): Dvofaktorsko preverjanje pristnosti izboljša varnost, zaradi česar je vaš račun bolj varen pred napadi.
  6. Strežniki v Švici: Podatki so shranjeni v Švici, državi s strogimi predpisi o zasebnosti, ki jih pomagajo zaščititi pred zunanjim nadzorom in vmešavanjem.

ProtonMail je idealna izbira za tiste, ki potrebujejo varno e-poštno storitev, ki ne zahteva osebnih podatkov in daje prednost zasebnosti.

Tutanota

Tutanota je zmogljiva šifrirana e-poštna storitev iz Nemčije. Rodil se je, da uporabnikom prinese absolutno zasebnost. Tutanota je znana po svoji sposobnosti, da zagotovi alternativo šifriranju od konca do konca za e-pošto, koledarje in stike, ki so vsi zaščiteni pred kršitvami.

Glavne značilnosti:
  1. Celovito šifriranje: E-poštna sporočila, stiki in koledarji uporabnikov so samodejno šifrirani; celo nešifrirana e-poštna sporočila se lahko pošljejo prek Tutanote s šifriranjem od konca do konca.
  2. Telefonska številka ni potrebna: Račune je mogoče ustvariti brez telefonske številke ali osebnih podatkov, kar zagotavlja največjo zaščito zasebnosti.
  3. Odprtokodna platforma: Tutanota razvija odprtokodno kodo, ki skupnosti omogoča, da preizkusi in zagotovi varnost storitve.
  4. Brez oglasov: Tutanota ne uporablja uporabniških podatkov za prikazovanje oglasov, kar zagotavlja čisto in varno e-poštno okolje.
  5. 2FA in biometrična avtentikacija: Tutanota podpira dvofaktorsko in biometrično preverjanje pristnosti za povečanje varnosti računa.

 

Poštna ograja

Mailfence je varna e-poštna storitev iz Belgije, ki izstopa s svojo osredotočenostjo na vrhunsko zasebnost in varnost. Več kot le e-poštna platforma, Mailfence ponuja druga orodja, kot so koledar, shranjevanje dokumentov in delovne skupine, ki uporabnikom pomagajo biti bolj produktivni v varnem okolju.

Glavne značilnosti:
  1. Vgrajeno šifriranje PGP: Mailfence podpira šifriranje PGP, kar omogoča enostavno pošiljanje šifriranih e-poštnih sporočil brez zapletene konfiguracije.
  2. Telefonska številka ni potrebna: Ustvarite lahko račun brez navedbe telefonske številke, s čimer zaščitite svojo zasebnost.
  3. Spletna pisarniška orodja: Mailfence integrira koledarje, opombe in dokumente, kar pomaga upravljati delovne in osebne podatke na eni platformi.
  4. Skladiščenje v Belgiji: Uporabniški podatki so shranjeni v Belgiji s strogimi predpisi o zasebnosti.
  5. Digitalni podpis: Mailfence ponuja funkcijo digitalnega podpisa, ki zagotavlja pristnost in celovitost odhodnih e-poštnih sporočil.

GMX

GMX (Global Mail eXchange) je brezplačna e-poštna storitev, razvita v Nemčiji leta 1997. Z milijoni uporabnikov po vsem svetu GMX ponuja zanesljivo e-poštno rešitev in pri prijavi ne zahteva telefonske številke, zaradi česar je primerna za tiste, ki želijo ohraniti zasebnost svoje zasebnosti.

Glavne značilnosti:
  1. Enostavna registracija: GMX za ustvarjanje računa ne potrebuje telefonske številke, zaradi česar je registracija hitrejša in varnejša.
  2. Neomejena e-poštna shramba: GMX ponuja neomejeno shranjevanje, ki uporabnikom omogoča udobno shranjevanje e-pošte in dokumentov.
  3. Zaščita pred neželeno pošto: GMX ima zmogljiva orodja za filtriranje neželene pošte, ki pomagajo zaščititi uporabnike pred neželenimi e-poštnimi sporočili.
  4. Brezplačna shramba v oblaku: GMX svojim uporabnikom ponuja brezplačno shranjevanje v oblaku, kar olajša upravljanje in skupno rabo datotek.
  5. Mobilna aplikacija: GMX ponuja brezplačno mobilno aplikacijo za iOS in Android, ki uporabnikom pomaga dostopati do e-pošte kadarkoli in kjerkoli.

Gverilska pošta

Guerrilla Mail je brezplačna začasna e-poštna storitev, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje e-poštnih naslovov za enkratno uporabo brez posredovanja osebnih podatkov. Znan po svoji absolutni anonimnosti, je Guerrilla Mail idealen za tiste, ki želijo zaščititi svojo zasebnost, ko potrebujejo začasno e-pošto.

Glavne značilnosti:
  1. Začasni e-poštni naslov: Guerrilla Mail ponuja začasni e-poštni naslov, idealen za kratkoročne transakcije ali naročnine.
  2. Osebni podatki niso potrebni: Uporabniki pri uporabi storitve ne smejo navesti telefonske številke ali osebnih podatkov.
  3. E-poštna sporočila za samouničenje: Začasna e-poštna sporočila bodo samodejno potekla po kratkem času, kar bo uporabnikom pomagalo ostati anonimni in se izogniti varnostnim tveganjem.
  4. Preprečevanje neželene pošte: Guerrilla Mail vam preprečuje prejemanje neželene pošte pri registraciji na nezaupanja vrednih spletnih mestih.
  5. Začasno posredovanje: Storitev vam omogoča uporabo začasnih e-poštnih sporočil, vendar še vedno prejemate e-poštna sporočila za kratek čas za preverjanje in preverjanje informacij.

Temp-mail.org

Temp-mail.org je dobro znana začasna e-poštna storitev, ki uporabnikom omogoča takojšnje ustvarjanje e-poštnih naslovov za enkratno uporabo brez osebnih podatkov. Je ena izmed najbolj priljubljenih rešitev za anonimno e-pošto, ki uporabnikom pomaga preprečiti neželeno pošto ali zaščititi svojo zasebnost pri obisku nezaupanja vrednih spletnih mest.

Glavne značilnosti:
  1. Hitro ustvarjanje e-pošte: Temp-mail.org vam omogoča takojšnje ustvarjanje začasnih e-poštnih sporočil z enim samim klikom. Registracija ali osebni podatki niso potrebni.
  2. Telefonska številka ni potrebna: Pri uporabi storitve ne smete navesti telefonske številke ali osebnih podatkov.
  3. Mobilna aplikacija: Storitev ima mobilno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje in upravljanje začasnih e-poštnih sporočil na svojih telefonih.
  4. Ta storitev je idealna za začasno ali kratkotrajno uporabo, ko morate preveriti svoj račun ali se registrirati na spletnih mestih, vendar želite, da vaš primarni e-poštni naslov ostane zaseben.



Vodnik po korakih za ustvarjanje e-poštnih sporočil brez telefonske številke

Uporaba pošte Tmailor Temp

Temp mail by Tmailor.com zagotavlja hiter in varen način za ustvarjanje začasnega e-poštnega naslova, ki je idealen za ohranjanje zasebnosti in izogibanje neželeni pošti.

  1. Obiščite spletno mesto: Brezplačen začasni poštni naslov, ki ga zagotavlja https://tmailor.com
  2. Pridobite začasni e-poštni naslov: Začasni se samodejno ustvari, ko obiščete spletno mesto.
  3. Registracija ali osebni podatki niso potrebni.
  4. E-poštni naslov lahko kopirate in ga takoj začnete uporabljati.
  5. Kodo za dostop lahko shranite in trajno uporabite e-poštni naslov, ki ga prejmete.

Uporaba aplikacije ProtonMail

  1. Obiščite spletno stran: https://protonmail.com/
  2. Dotaknite se gumba Prijava v zgornjem kotu.
  3. Izberite brezplačni načrt računa in kliknite Izberi brezplačen načrt.
  4. Vnesite uporabniško ime in ustvarite geslo.
  5. Vnesite e-poštni naslov za obnovitev (izbirno) ali preskočite ta korak.
  6. Kliknite Ustvari račun, da dokončate.

Uporaba Tutanote

  1. Obiščite spletno stran: https://tuta.com/
  2. Dotaknite se gumba Prijava (Sign Up).
  3. Izberite brezplačen načrt računa in pritisnite Naprej.
  4. Vnesite uporabniško ime in izberite e-poštno domeno (na primer @tutanota.com).
  5. Ustvarite geslo in potrdite geslo.
  6. Kliknite Naprej, da dokončate in začnete uporabljati e-pošto.

Uporaba Mailfence

  1. Obiščite spletno stran: https://mailfence.com/
  2. Dotaknite se Prijava v zgornjem kotu.
  3. Izberite brezplačen načrt računa in kliknite Ustvari račun.
  4. Vnesite uporabniško ime, e-poštni naslov in geslo.
  5. Telefonska številka ni potrebna; Ta korak lahko preskočite.
  6. Kliknite Ustvari moj račun, da dokončate registracijo.

Uporaba GMX

  1. Obiščite spletno stran: https://www.gmx.com/
  2. Kliknite Prijava na domači strani.
  3. Izpolnite osnovne podatke, kot so ime, uporabniško ime, geslo in datum rojstva.
  4. Preskočite vnos telefonske številke (izbirno).
  5. Kliknite Ustvari račun, da dokončate.

Uporaba gverilske pošte

  1. Obiščite spletno stran: https://www.guerrillamail.com/
  2. Začasni e-poštni račun bo samodejno ustvarjen, ko obiščete spletno mesto.
  3. Ni potrebe po izpolnjevanju podatkov ali registraciji.
  4. Kopirajte začasni e-poštni naslov in ga takoj uporabite.

Uporaba začasne pošte

  1. Obiščite spletno stran: https://temp-mail.org/
  2. Začasni e-poštni račun se ustvari samodejno, ko obiščete spletno mesto.



Ohranite varnost in zasebnost.

V današnji digitalni dobi je zaščita e-poštnih računov izjemno pomembna. E-pošta je primarno sredstvo komunikacije in prehod do spletnih storitev, financ in drugih osebnih dejavnosti. Ne glede na to, ali ustvarite e-poštno sporočilo, ki ne zahteva telefonske številke za dodatno zasebnost, ali uporabljate standardno e-poštno storitev, je izvajanje učinkovitih varnostnih ukrepov bistvenega pomena. Tukaj je nekaj koristnih nasvetov za zaščito e-poštnega računa:

1. Uporabite močna gesla

  • Ustvarite dolga gesla, vključno z velikimi, malimi črkami, številkami in posebnimi znaki.
  • Izogibajte se uporabi informacij, ki jih je mogoče enostavno uganiti, kot so imena, rojstni dnevi ali pogoste besede.
  • Ne uporabljajte znova starih gesel ali gesel, uporabljenih v drugih računih.

2. Omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA)

  • Omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA), da svojemu računu dodate dodatno raven varnosti.
  • Po vnosu gesla 2FA zahteva, da vnesete potrditveno kodo iz druge naprave, običajno telefona.
  • Uporabite aplikacijo za preverjanje pristnosti, kot je Google Authenticator ali Authy, da prejmete kode 2FA, namesto da bi jih prejemali prek SMS-a, s čimer se izognete tveganju prestrezanja ali kraje sporočil.

3. Preverite in posodobite zasebnost računa

  • Redno preverjajte nastavitve varnosti in zasebnosti v svojem e-poštnem računu.
  • Izklopite nepotrebne funkcije sledenja ali zbiranja podatkov, da bodo osebni podatki varnejši.
  • Preverite in omejite dostop aplikacij drugih ponudnikov do e-poštnih računov.

4. Uporabite šifrirano e-poštno storitev

  • Izberite e-poštne storitve, ki ponujajo šifriranje od konca do konca, kot sta ProtonMail ali Tutanota, da zaščitite vsebino e-pošte pred sledenjem in ogrožanjem.
  • Vaši podatki bodo varni tudi med vdorom, saj lahko vsebino dešifrira le prejemnik.

5. Pazite na e-poštna sporočila z lažnim predstavljanjem

  • Ne odpirajte e-poštnih sporočil in ne prenašajte prilog neznanih pošiljateljev.
  • Bodite previdni s povezavami v e-poštnih sporočilih, še posebej, če vas e-poštno sporočilo prosi za osebne podatke.
  • Uporabite filtriranje neželene pošte in opozorila o lažnem predstavljanju, ki so vgrajena v vašo e-poštno storitev.

6. Uporabite VPN pri dostopu do e-pošte v javnih omrežjih

  • Ko se povezujete z javnim omrežjem Wi-Fi, uporabite VPN za šifriranje povezave in preprečite krajo vaših osebnih podatkov in e-pošte.
  • VPN pomaga zaščititi podatke, ki se prenašajo prek omrežja, pred kibernetskimi napadalci.

7. Odjavite se iz svojega računa, ko ga ne uporabljate

  • Po uporabi se odjavite iz e-poštnega računa v javnih ali nezavarovanih napravah.
  • Izogibajte se shranjevanju prijav v javne brskalnike ali naprave v skupni rabi.

8. Sledite prijavi

  • Redno preverjajte zgodovino prijav za kakršno koli sumljivo dejavnost.
  • Če vidite napravo ali lokacijo, ki je ne prepoznate, takoj spremenite geslo in razmislite o drugih varnostnih ukrepih.

Z zgornjimi koraki boste zaščitili svoje e-poštne račune in zagotovili zasebnost v vse bolj zapletenem kibernetskem prostoru.

Pomen rednega posodabljanja gesel

Redno posodabljanje gesla je preprost, a zelo učinkovit način za povečanje varnosti vašega e-poštnega računa. Tu so razlogi, zakaj je to pomembno:

Zmanjšajte tveganje za ogrožanje poverilnic.

Recimo, da je bilo vaše geslo razkrito pri kršitvi podatkov. V tem primeru boste z rednim spreminjanjem zmanjšali tveganje nepooblaščenega dostopa do vašega računa. Tudi če vaši podatki prihajajo, bo novo geslo pomagalo zaščititi vaš račun.

    Zmanjšanje učinkovitosti napadov s surovo silo

    Redno spreminjanje gesla lahko kibernetskim kriminalcem prepreči, da bi poskušali uganiti ali zlomiti geslo z metodami napada s surovo silo. Nenehno posodabljanje gesel bo napadalcem otežilo ta napor.

      Zaščitite se pred notranjimi grožnjami.

      V okoljih, kjer lahko do vaše naprave dostopa več oseb (na primer javni računalnik ali naprava v skupni rabi), redno posodabljanje gesla zagotavlja, da lahko do vaših osebnih podatkov dostopajo samo pooblaščeni uporabniki.

         

        Zavedanje o lažnem predstavljanju in e-poštnih sporočilih z lažnim predstavljanjem

        Lažno predstavljanje in lažna e-poštna sporočila sta pogosti taktiki, ki jih kibernetski kriminalci uporabljajo za krajo osebnih podatkov ali širjenje zlonamerne programske opreme. Ohranjanje pozornosti in zavedanje teh groženj je ključnega pomena za ohranjanje varnosti vaših e-poštnih sporočil.

        Prepoznavanje e-poštnih sporočil z lažnim predstavljanjem

        Bodite previdni pri e-poštnih sporočilih neznanih pošiljateljev ali zahtevah po osebnih podatkih, geslih ali finančnih podrobnostih. Poiščite znake prevar, kot so splošni pozdravi, slaba slovnica in nujne zahteve.

          Preverjanje pristnosti e-poštnega sporočila

          Preden kliknete povezavo ali prenesete prilogo, preverite e-poštni naslov pošiljatelja in poiščite nenavadna odstopanja. Če prejmete sumljivo e-poštno sporočilo od organizacije, se obrnite neposredno na njih prek uradnih kanalov in preverite njihovo pristnost.

            Prijava poskusov lažnega predstavljanja

            Večina e-poštnih storitev ponuja mehanizem poročanja za lažno predstavljanje in lažna e-poštna sporočila. S temi orodji zaščitite sebe in druge pred grožnjami ter ohranite varnejše e-poštno okolje.

              Sklep

              Ustvarjanje e-poštnega računa brez telefonske številke je idealno za tiste, ki cenijo zasebnost in se želijo izogniti neželenim klicem in telemarketingu. ProtonMail, Mail.com in Tutanota ponujajo varne in uporabniku prijazne platforme, ki vam omogočajo, da preskočite korak preverjanja mobilne številke, hkrati pa zagotavljate robustne funkcije in stroge varnostne ukrepe.

              Po navodilih po korakih lahko preprosto nastavite e-poštni račun, ki ustreza vašim varnostnim možnostim. Ne glede na to, ali vas skrbi zaščita osebnih podatkov ali ne želite deliti svoje mobilne številke, vam te alternative zagotavljajo, da lahko ohranite prisotnost v spletu, ne da bi pri tem ogrozili osebno varnost. Uporabite te storitve za svobodno, varno in zasebno komunikacijo na spletu!