Jak vytvořit e-mail bez telefonního čísla?

09/29/2024
Jak vytvořit e-mail bez telefonního čísla?

E-mailové účty se v digitálním věku staly nepostradatelným nástrojem, nezbytným pro osobní i pracovní komunikaci. Pomocí e-mailu mohou uživatelé odesílat a přijímat zprávy, sdílet dokumenty a přistupovat k mnoha online službám, jako jsou sociální média, bankovnictví nebo online nakupování. Kromě toho se e-mail často používá k ověřování účtů a obnově hesel, takže je nezbytné udržovat a chránit online identitu uživatelů.

Quick access
├── Jaké jsou výhody vytvoření e-mailu bez telefonního čísla?
├── Oblíbené e-mailové služby, které nevyžadují telefonní číslo
├── Podrobný průvodce vytvářením e-mailů bez telefonního čísla
├── Udržujte bezpečnost a soukromí.
├── Důležitost pravidelné aktualizace hesel
├── Povědomí o phishingu a phishingových e-mailech
├── Závěr

Jaké jsou výhody vytvoření e-mailu bez telefonního čísla?

I když je vytvoření e-mailového účtu jednoduché, mnoho poskytovatelů služeb vyžaduje, aby uživatelé při registraci uvedli telefonní číslo. Existuje však několik důvodů, proč někteří uživatelé dávají přednost vytvoření e-mailového účtu bez telefonního čísla:

  • Ochrana soukromí: Telefonní číslo může vzbuzovat obavy o soukromí, protože vaše osobní údaje jsou přímo propojeny s e-mailovým účtem. Uživatelé se obávají, že jejich telefonní čísla by mohla být použita k reklamním účelům, prodána třetím stranám nebo vystavena narušení dat. Nepřítomnost telefonního čísla pomáhá uživatelům lépe chránit jejich osobní údaje a zůstat na internetu v anonymitě.
  • Snižte riziko ověření telefonního čísla: Telefonní čísla se často používají pro formy ověřování, jako je dvoufaktorové ověřování (2FA). Předpokládejme, že nějaký mizerný chlápek unese vaše telefonní číslo. V takovém případě jej mohou použít k obejití bezpečnostních opatření a získání přístupu k vašemu účtu zablokováním SMS zpráv obsahujících kódy 2FA nebo odkazy pro obnovení.
  • Vyhněte se nežádoucí komunikaci: Sdílení telefonního čísla může vést k propagačním hovorům a spamovým zprávám. Nepřiřazení telefonního čísla k e-mailu pomáhá vyhnout se této nežádoucí komunikaci.
  • Zachovat osobní soukromí: Mnoho lidí nechce sdílet svá telefonní čísla z osobních důvodů. Chtějí, aby jejich telefonní čísla zůstala soukromá a poskytovala je pouze důvěryhodným lidem nebo službám.
  • Přístupnost: Ne každý má mobilní telefon nebo snadný přístup k tomuto zařízení, zejména v odlehlých oblastech nebo u lidí s finančními potížemi. Díky tomu, že není vyžadováno telefonní číslo, je e-mail přístupnější pro všechny cílové skupiny.
  • Vytvořte dočasný nebo sekundární účet: Pokud je k registraci ke službě nebo k odběru newsletteru potřeba sekundární nebo dočasný e-mailový účet, uživatelé jej obvykle chtějí propojit s něčím jiným, než je jejich primární telefonní číslo. To pomáhá oddělit klíčové osobní údaje od různých online aktivit.

Oblíbené e-mailové služby, které nevyžadují telefonní číslo

Vzhledem k tomu, že se mnoho uživatelů obává o soukromí a bezpečnost, je vytvoření e-mailového účtu bez poskytnutí telefonního čísla důležitou prioritou. Naštěstí několik renomovaných e-mailových služeb umožňuje uživatelům zaregistrovat se bez telefonického ověření. Zde jsou některé oblíbené e-mailové služby, které jsou vysoce ceněny pro svůj závazek k zabezpečení a ochraně soukromí a pomáhají vám udržet si kontrolu nad vašimi osobními údaji:

 

TMAILOR Dočasná pošta

Tmailor.com Temp Mail je služba dočasné e-mailové adresy, která uživatelům umožňuje rychle vytvořit dočasnou e-mailovou adresu jediným kliknutím. Tato služba je výhodná pro registraci na webové stránky a služby bez odhalení vaší e-mailové adresy. Snadno se používá a nevyžaduje žádné osobní údaje, abyste mohli začít.

Klíčové vlastnosti:
  1. Nejsou vyžadovány žádné osobní údaje.
  2. Vytvářejte e-mailové adresy rychle.
  3. Je možné používat trvalou e-mailovou adresu, aniž by došlo ke smazání.
  4. Využívá globální serverový systém společnosti Google a poskytuje nejrychlejší rychlost přijímání e-mailů ze všech dostupných dočasných poštovních služeb.
  5. Zobrazí se obsah HTML, čímž se odstraní připojený měřicí kód.
  6. Je zcela zdarma, bez uživatelských poplatků.

ProtonMail

ProtonMail je zabezpečená e-mailová služba vyvinutá vědci z CERNu ve Švýcarsku. ProtonMail, který byl spuštěn v roce 2014, se rychle stal populárním pro ty, kteří se zajímají o online soukromí a bezpečnost. ProtonMail se vyznačuje end-to-end šifrováním, které zajišťuje, že obsah e-mailu může číst pouze odesílatel a příjemce.

Klíčové vlastnosti:
  1. End-to-end šifrování: Všechny e-maily odeslané prostřednictvím ProtonMailu jsou šifrovány, což zajišťuje, že nikdo, včetně ProtonMailu, nemá přístup k obsahu e-mailu.
  2. Není vyžadováno žádné telefonní číslo: Uživatelé si mohou vytvořit účet bez zadání telefonního čísla, což poskytuje maximální ochranu soukromí.
  3. Ochrana identity: ProtonMail nezaznamenává IP adresy a při registraci nepožaduje osobní údaje.
  4. Mobilní a počítačové aplikace: ProtonMail podporuje aplikace pro Android, iOS a webové verze, takže uživatelé k nim mají snadný přístup z jakéhokoli zařízení.
  5. Podpora 2FA (dvoufaktorové ověřování): Dvoufaktorové ověřování zvyšuje bezpečnost, díky čemuž je váš účet bezpečnější před útoky.
  6. Servery umístěné ve Švýcarsku: Data jsou uložena ve Švýcarsku, zemi s přísnými předpisy o ochraně osobních údajů, které je pomáhají chránit před vnějším sledováním a zásahy.

ProtonMail je ideální volbou pro ty, kteří potřebují bezpečnou e-mailovou službu, která nevyžaduje osobní údaje a upřednostňuje soukromí.

Tutanota

Tutanota je výkonná šifrovaná e-mailová služba z Německa. Zrodil se, aby uživatelům přinesl absolutní soukromí. Tutanota je známá svou schopností poskytovat alternativu end-to-end šifrování e-mailů, kalendářů a kontaktů, které jsou všechny chráněny před narušením.

Klíčové vlastnosti:
  1. Komplexní šifrování: E-maily, kontakty a kalendáře uživatelů jsou automaticky šifrovány. dokonce i nezašifrované e-maily lze prostřednictvím Tutanoty posílat s koncovým šifrováním.
  2. Není vyžadováno žádné telefonní číslo: Účty lze vytvářet bez telefonního čísla nebo osobních údajů, což poskytuje maximální ochranu soukromí.
  3. Platforma s otevřeným zdrojovým kódem: Tutanota vyvíjí open-source kód, který umožňuje komunitě testovat a zajišťovat bezpečnost služby.
  4. Žádné reklamy: Tutanota nepoužívá uživatelská data k zobrazování reklam, čímž zajišťuje čisté a bezpečné e-mailové prostředí.
  5. 2FA a biometrické ověřování: Tutanota podporuje dvoufaktorové a biometrické ověřování pro zvýšení bezpečnosti účtu.

 

Poštovní plot

Mailfence je bezpečná e-mailová služba z Belgie, která vyniká svým zaměřením na špičkové soukromí a bezpečnost. Mailfence nabízí více než jen e-mailovou platformu, nabízí další nástroje, jako je kalendář, ukládání dokumentů a pracovní skupiny, které uživatelům pomáhají být produktivnější v bezpečném prostředí.

Klíčové vlastnosti:
  1. Vestavěné šifrování PGP: Mailfence podporuje šifrování PGP, díky čemuž je odesílání end-to-end šifrovaných e-mailů snadné bez složité konfigurace.
  2. Není vyžadováno žádné telefonní číslo: Účet si můžete vytvořit bez zadání telefonního čísla, čímž chráníte své soukromí.
  3. Online sada kancelářských nástrojů: Mailfence integruje kalendáře, poznámky a dokumenty, což pomáhá spravovat pracovní a osobní informace na jediné platformě.
  4. Skladování v Belgii: Uživatelská data jsou uložena v Belgii s přísnými předpisy o ochraně osobních údajů.
  5. Digitální podpis: Mailfence poskytuje funkci digitálního podpisu, která zajišťuje autenticitu a integritu odchozích e-mailů.

Soubor GMX

GMX (Global Mail eXchange) je bezplatná e-mailová služba vyvinutá v Německu v roce 1997. Společnost GMX má miliony uživatelů po celém světě a nabízí spolehlivé e-mailové řešení a při registraci nevyžaduje telefonní číslo, takže je vhodná pro ty, kteří chtějí zachovat soukromí v soukromí.

Klíčové vlastnosti:
  1. Snadná registrace: GMX nevyžaduje telefonní číslo k vytvoření účtu, takže registrace je rychlejší a bezpečnější.
  2. Neomezené úložiště e-mailů: GMX nabízí neomezené úložiště, které uživatelům umožňuje pohodlně ukládat e-maily a dokumenty.
  3. Antispamová ochrana: GMX má výkonné nástroje pro filtrování spamu, které pomáhají chránit uživatele před nevyžádanými e-maily.
  4. Bezplatné cloudové úložiště: GMX nabízí svým uživatelům bezplatné cloudové úložiště, které usnadňuje správu a sdílení souborů.
  5. Mobilní aplikace: GMX nabízí bezplatnou mobilní aplikaci pro iOS a Android, která uživatelům pomáhá přistupovat k jejich e-mailům kdykoli a kdekoli.

Partyzánská pošta

Guerrilla Mail je bezplatná dočasná e-mailová služba, která uživatelům umožňuje vytvářet jednorázové e-mailové adresy bez poskytnutí osobních údajů. Guerrilla Mail, známý svou absolutní anonymitou, je ideální pro ty, kteří chtějí chránit své soukromí, když potřebují dočasný e-mail.

Klíčové vlastnosti:
  1. Dočasný e-mail: Guerrilla Mail poskytuje dočasnou e-mailovou adresu, ideální pro krátkodobé transakce nebo předplatné.
  2. Nejsou vyžadovány žádné osobní údaje: Uživatelé nesmí při používání služby uvádět telefonní číslo ani osobní údaje.
  3. Sebedestruktivní e-maily: Platnost dočasných e-mailů po krátké době automaticky vyprší, což uživatelům pomůže zůstat v anonymitě a vyhnout se bezpečnostním rizikům.
  4. Ochrana proti nevyžádané poště: Guerrilla Mail vám zabrání v přijímání spamu při registraci na nedůvěryhodných webových stránkách.
  5. Dočasné přeposlání: Služba vám umožňuje používat dočasné e-maily, ale přesto přijímat e-maily na krátkou dobu za účelem kontroly a ověření informací.

Temp-mail.org

Temp-mail.org je známá dočasná e-mailová služba, která uživatelům umožňuje okamžitě vytvářet jednorázové e-mailové adresy bez osobních údajů. Jedná se o jedno z nejoblíbenějších řešení pro anonymní e-maily, které pomáhá uživatelům vyhnout se spamu nebo chránit jejich soukromí při návštěvě nedůvěryhodných webových stránek.

Klíčové vlastnosti:
  1. Rychlé vytváření e-mailů: Temp-mail.org umožňuje vytvářet dočasné e-maily okamžitě jediným kliknutím. Není vyžadována žádná registrace ani osobní údaje.
  2. Není vyžadováno žádné telefonní číslo: Při používání služby nesmíte poskytovat telefonní číslo ani osobní údaje.
  3. Mobilní aplikace: Služba má mobilní aplikaci, která uživatelům umožňuje vytvářet a spravovat dočasné e-maily na jejich telefonech.
  4. Tato služba je ideální pro dočasné nebo krátkodobé použití, když potřebujete ověřit svůj účet nebo se zaregistrovat na webových stránkách, ale chcete zachovat svůj primární e-mail v soukromí.



Podrobný průvodce vytvářením e-mailů bez telefonního čísla

Použití Tmailor Temp mail

Dočasný mail od Tmailor.com poskytuje rychlý a bezpečný způsob vytvoření dočasné e-mailové adresy, ideální pro zachování soukromí a zabránění spamu.

  1. Navštivte webovou stránku: Bezplatná dočasná e-mailová adresa poskytnutá https://tmailor.com
  2. Získat dočasnou e-mailovou adresu: Dočasná e-mailová adresa se automaticky vygeneruje při návštěvě webové stránky.
  3. Není vyžadována žádná registrace ani osobní údaje.
  4. E-mailovou adresu si můžete zkopírovat a ihned ji začít používat.
  5. Přístupový kód si můžete uložit a e-mailovou adresu používat trvale.

Pomocí ProtonMail

  1. Navštivte webové stránky: https://protonmail.com/
  2. Klepněte na tlačítko Zaregistrovat se v horním rohu.
  3. Vyberte plán bezplatného účtu a klikněte na možnost Vybrat bezplatný plán.
  4. Vyplňte uživatelské jméno a vytvořte heslo.
  5. Zadejte sekundární e-mailovou adresu (volitelné) nebo tento krok přeskočte.
  6. Dokončete práci kliknutím na možnost Vytvořit účet.

Používání Tutanoty

  1. Navštivte webové stránky: https://tuta.com/
  2. Klepněte na tlačítko Zaregistrovat se.
  3. Vyberte plán bezplatného účtu a stiskněte tlačítko Další.
  4. Zadejte uživatelské jméno a vyberte e-mailovou doménu (například @tutanota.com).
  5. Vytvořte heslo a potvrďte ho.
  6. Kliknutím na tlačítko Další dokončete práci a začněte používat e-mail.

Použití Mailfence

  1. Navštivte webové stránky: https://mailfence.com/
  2. Klepněte na možnost Zaregistrovat se v horním rohu.
  3. Vyberte si bezplatný plán účtu a klikněte na možnost Vytvořit účet.
  4. Vyplňte své uživatelské jméno, e-mailovou adresu a heslo.
  5. Není vyžadováno žádné telefonní číslo; Tento krok můžete přeskočit.
  6. Kliknutím na možnost Vytvořit můj účet dokončete registraci.

Použití GMX

  1. Navštivte webové stránky: https://www.gmx.com/
  2. Klikněte na tlačítko Zaregistrovat se na domovské stránce.
  3. Vyplňte základní informace, jako je jméno, uživatelské jméno, heslo a datum narození.
  4. Přeskočit zadání telefonního čísla (volitelné).
  5. Dokončete práci kliknutím na možnost Vytvořit účet.

Použití guerilla mailu

  1. Navštivte webové stránky: https://www.guerrillamail.com/
  2. Při návštěvě webových stránek bude automaticky vytvořen dočasný e-mailový účet.
  3. Není třeba vyplňovat údaje ani se registrovat.
  4. Zkopírujte dočasnou e-mailovou adresu a okamžitě ji použijte.

Použití dočasného mailu

  1. Navštivte webové stránky: https://temp-mail.org/
  2. Dočasný e-mailový účet se vytvoří automaticky při návštěvě webových stránek.



Udržujte bezpečnost a soukromí.

V dnešní digitální době je ochrana e-mailových účtů nesmírně důležitá. E-mail je primárním komunikačním prostředkem a vstupní branou k online službám, financím a dalším osobním aktivitám. Ať už vytvoříte e-mail, který nevyžaduje telefonní číslo pro větší soukromí, nebo používáte standardní e-mailovou službu, je nezbytné zavést účinná bezpečnostní opatření. Zde je několik užitečných tipů pro ochranu vašeho e-mailového účtu:

1. Používejte silná hesla

  • Vytvářejte dlouhá hesla, včetně velkých a malých písmen, číslic a speciálních znaků.
  • Nepoužívejte snadno uhodnutelné informace, jako jsou jména, data narození nebo běžná slova.
  • Nepoužívejte znovu stará hesla ani hesla používaná na jiných účtech.

2. Povolte dvoufaktorové ověřování (2FA)

  • Povolte dvoufaktorové ověřování (2FA) a přidejte ke svému účtu další vrstvu zabezpečení.
  • Po zadání hesla 2FA vyžaduje, abyste poskytli potvrzovací kód z druhého zařízení, obvykle telefonu.
  • Pomocí ověřovací aplikace, jako je Google Authenticator nebo Authy, můžete přijímat kódy 2FA namísto jejich přijímání prostřednictvím SMS, čímž se vyhnete riziku zachycení nebo krádeže zpráv.

3. Zkontrolujte a aktualizujte soukromí účtu

  • Pravidelně kontrolujte nastavení zabezpečení a ochrany osobních údajů ve svém e-mailovém účtu.
  • Vypněte funkce zbytečného sledování nebo shromažďování dat, aby byly osobní údaje v bezpečí.
  • Zkontrolujte a omezte přístup aplikací třetích stran k e-mailovým účtům.

4. Použijte šifrovanou e-mailovou službu

  • Vyberte si e-mailové služby, které nabízejí end-to-end šifrování, jako je ProtonMail nebo Tutanota, abyste ochránili obsah e-mailů před sledováním a kompromitací.
  • Vaše data budou v bezpečí i během hacku, protože obsah může dešifrovat pouze příjemce.

5. Dejte si pozor na phishingové e-maily

  • Neotevírejte e-maily ani nestahujte přílohy od neznámých odesílatelů.
  • Dávejte pozor na odkazy v e-mailech, zejména pokud vás e-mail žádá o poskytnutí osobních údajů.
  • Používejte filtrování spamu a upozornění na phishing zabudované do vaší e-mailové služby.

6. Při přístupu k e-mailu ve veřejných sítích používejte VPN

  • Při připojování k veřejné Wi-Fi použijte VPN k zašifrování připojení, čímž zabráníte krádeži vašich osobních údajů a e-mailů.
  • VPN pomáhá chránit data přenášená po síti před kybernetickými útočníky.

7. Odhlaste se ze svého účtu, když jej nepoužíváte

  • Po použití se nezapomeňte odhlásit ze svého e-mailového účtu na veřejných nebo nezabezpečených zařízeních.
  • Vyhněte se ukládání přihlašovacích údajů do veřejných prohlížečů nebo sdílených zařízení.

8. Sledujte přihlašovací aktivitu

  • Pravidelně kontrolujte historii přihlášení, zda nevykazuje nějakou podezřelou aktivitu.
  • Pokud uvidíte zařízení nebo místo, které nepoznáváte, okamžitě si změňte heslo a zvažte další bezpečnostní opatření.

Provedení výše uvedených kroků vám umožní udržet vaše e-mailové účty v bezpečí a zajistit soukromí ve stále složitějším kybernetickém prostoru.

Důležitost pravidelné aktualizace hesel

Pravidelná aktualizace hesla je jednoduchá, ale velmi účinná metoda, jak zvýšit bezpečnost vašeho e-mailového účtu. Zde jsou důvody, proč je to důležité:

Snižte riziko ohrožení zabezpečení přihlašovacích údajů.

Předpokládejme, že vaše heslo bylo odhaleno při úniku dat. V takovém případě jeho pravidelnou změnou minimalizujete riziko neoprávněného přístupu k vašemu účtu. I v případě úniku vašich informací pomůže nový účet ochránit.

    Snížení účinnosti útoků hrubou silou

    Pravidelná změna hesla může zabránit kybernetickým zločincům ve snaze uhodnout nebo prolomit vaše heslo pomocí metod útoku hrubou silou. Neustále aktualizovaná hesla tuto snahu útočníkům ztíží.

      Chraňte se před vnitřními hrozbami.

      V prostředích, kde může k vašemu zařízení přistupovat více lidí (například k veřejnému počítači nebo sdílenému zařízení), pravidelná aktualizace hesla zajišťuje, že k vašim osobním údajům budou mít přístup pouze oprávnění uživatelé.

         

        Povědomí o phishingu a phishingových e-mailech

        Phishing a phishingové e-maily jsou běžné taktiky, které kyberzločinci používají ke krádeži osobních údajů nebo šíření malwaru. Zůstat ostražitý a uvědomovat si tyto hrozby je zásadní pro zachování bezpečnosti vašich e-mailů.

        Identifikace phishingových e-mailů

        Dávejte si pozor na e-maily od neznámých odesílatelů nebo žádosti o osobní údaje, hesla nebo finanční údaje. Hledejte známky podvodů, jako jsou obecné pozdravy, špatná gramatika a naléhavé požadavky.

          Ověřte pravost e-mailu

          Před kliknutím na odkaz nebo stažením přílohy zkontrolujte e-mailovou adresu odesílatele a hledejte neobvyklé nesrovnalosti. Pokud obdržíte podezřelý e-mail od organizace, kontaktujte ji přímo prostřednictvím oficiálních kanálů a ověřte si její pravost.

            Hlášení pokusů o phishing

            Většina e-mailových služeb nabízí mechanismus hlášení phishingových a phishingových e-mailů. Pomocí těchto nástrojů můžete chránit sebe i ostatní před hrozbami a udržovat bezpečnější e-mailové prostředí.

              Závěr

              Vytvoření e-mailového účtu bez telefonního čísla je ideální pro ty, kteří si cení soukromí a chtějí se vyhnout spamovým hovorům a telemarketingu. ProtonMail, Mail.com a Tutanota nabízejí bezpečné a uživatelsky přívětivé platformy, které vám umožní přeskočit krok ověření mobilního čísla a zároveň zajistí robustní funkce a přísná bezpečnostní opatření.

              Podle podrobných pokynů můžete snadno nastavit e-mailový účet, který odpovídá vašim možnostem zabezpečení. Ať už se obáváte o ochranu svých osobních údajů nebo nechcete sdílet své mobilní číslo, tyto alternativy zajistí, že si můžete udržet online přítomnost, aniž byste ohrozili osobní bezpečnost. Pomocí těchto služeb můžete svobodně, bezpečně a soukromě komunikovat online!