Ako vytvoriť e-mail bez telefónneho čísla?

09/29/2024
Ako vytvoriť e-mail bez telefónneho čísla?

E-mailové účty sa stali nepostrádateľným nástrojom v digitálnom veku, nevyhnutným v osobnej a pracovnej komunikácii. Pomocou e-mailu môžu používatelia odosielať a prijímať správy, zdieľať dokumenty a pristupovať k mnohým online službám, ako sú sociálne médiá, bankovníctvo alebo online nakupovanie. Okrem toho sa e-mail často používa na overovanie účtov a obnovenie hesiel, preto je nevyhnutné udržiavať a chrániť online identity používateľov.

Quick access
├── Aké sú výhody vytvorenia e-mailu bez telefónneho čísla?
├── Obľúbené e-mailové služby, ktoré nevyžadujú telefónne číslo
├── Podrobný sprievodca vytváraním e-mailov bez telefónneho čísla
├── Zachovajte bezpečnosť a súkromie.
├── Dôležitosť pravidelnej aktualizácie hesiel
├── Povedomie o phishingu a phishingových e-mailoch
├── Záver

Aké sú výhody vytvorenia e-mailu bez telefónneho čísla?

Aj keď je vytvorenie e-mailového účtu jednoduché, mnohí poskytovatelia služieb vyžadujú, aby používatelia pri registrácii poskytli telefónne číslo. Existuje však niekoľko dôvodov, prečo niektorí používatelia uprednostňujú vytvorenie e-mailového účtu bez telefónneho čísla:

  • Ochrana súkromia: Telefónne číslo môže vyvolať obavy o súkromie, pretože vaše osobné údaje sú priamo prepojené s e-mailovým účtom. Používatelia sa obávajú, že ich telefónne čísla by mohli byť použité na reklamné účely, predané tretím stranám alebo vystavené porušeniu ochrany údajov. To, že nemusíte poskytovať telefónne číslo, pomáha používateľom lepšie chrániť svoje osobné údaje a zostať v anonymite online.
  • Znížte riziko overenia telefónneho čísla: Telefónne čísla sa často používajú na formy autentifikácie, ako je dvojfaktorová autentifikácia (2FA). Predpokladajme, že vám mizerný chlapík unesie telefónne číslo. V takom prípade ho môžu použiť na obídenie bezpečnostných opatrení a získanie prístupu k vášmu účtu blokovaním SMS správ obsahujúcich kódy 2FA alebo odkazy na obnovenie.
  • Vyhnite sa nežiaducej komunikácii: Zdieľanie telefónneho čísla môže viesť k propagačným hovorom a spamovým správam. Nepriradenie telefónneho čísla k e-mailu pomáha vyhnúť sa tejto nechcenej komunikácii.
  • Chráňte osobné súkromie: Mnoho ľudí nechce zdieľať svoje telefónne čísla z osobných dôvodov. Chcú zachovať svoje telefónne čísla v súkromí a poskytovať ich iba dôveryhodným ľuďom alebo službám.
  • Prístupnosť: Nie každý má mobilný telefón alebo ľahký prístup k tomuto zariadeniu, najmä v odľahlých oblastiach alebo ľudia s finančnými ťažkosťami. Nevyžaduje sa telefónne číslo, vďaka čomu je e-mail prístupnejší pre všetky cieľové skupiny.
  • Vytvorte si dočasný alebo sekundárny účet: Keď je na registráciu služby alebo prijímanie bulletinu potrebný sekundárny alebo dočasný e-mailový účet, používatelia ho zvyčajne chcú prepojiť s niečím iným ako so svojím primárnym telefónnym číslom. To pomáha oddeliť dôležité osobné údaje od rôznych online aktivít.

Obľúbené e-mailové služby, ktoré nevyžadujú telefónne číslo

Keďže mnohí používatelia sa obávajú o súkromie a bezpečnosť, vytvorenie e-mailového účtu bez uvedenia telefónneho čísla je dôležitou prioritou. Našťastie niekoľko renomovaných e-mailových služieb umožňuje používateľom zaregistrovať sa bez telefonického overenia. Tu je niekoľko obľúbených e-mailových služieb, ktoré sú vysoko cenené pre svoj záväzok k zabezpečeniu a ochrane súkromia, ktoré vám pomáhajú udržať si kontrolu nad vašimi osobnými údajmi:

 

TMAILOR Dočasná pošta

Tmailor.com Dočasná pošta je služba dočasnej e-mailovej adresy, ktorá používateľom umožňuje rýchlo vytvoriť dočasnú e-mailovú adresu jediným kliknutím. Táto služba je výhodná pri registrácii na webových stránkach a službách bez odhalenia vašej e-mailovej adresy. Jednoducho sa používa a na začiatok nevyžaduje žiadne osobné údaje.

Kľúčové vlastnosti:
  1. Nie sú potrebné žiadne osobné údaje.
  2. Rýchlo vytvárajte e-mailové adresy.
  3. Trvalú e-mailovú adresu je možné použiť bez vymazania.
  4. Využíva globálny serverový systém spoločnosti Google na poskytovanie najvyššej rýchlosti prijímania e-mailov zo všetkých dostupných dočasných poštových služieb.
  5. Zobrazí sa obsah HTML, čím sa odstráni priložený kód sledovania.
  6. Je úplne zadarmo, bez užívateľských poplatkov.

ProtonMail

ProtonMail je bezpečná e-mailová služba vyvinutá vedcami z CERN-u vo Švajčiarsku. ProtonMail, ktorý bol spustený v roku 2014, sa rýchlo stal populárnym pre tých, ktorí sa obávajú o súkromie a bezpečnosť online. ProtonMail sa vyznačuje end-to-end šifrovaním, ktoré zaisťuje, že obsah e-mailu si môže prečítať iba odosielateľ a príjemca.

Kľúčové vlastnosti:
  1. Šifrovanie medzi koncovými bodmi: Všetky e-maily odoslané prostredníctvom ProtonMailu sú šifrované, čo zaisťuje, že nikto, vrátane ProtonMailu, nemá prístup k obsahu e-mailu.
  2. Nevyžaduje sa žiadne telefónne číslo: Používatelia si môžu vytvoriť účet bez uvedenia telefónneho čísla, čo poskytuje maximálnu ochranu súkromia.
  3. Ochrana identity: ProtonMail nezaznamenáva IP adresy a pri registrácii nepožaduje osobné údaje.
  4. Mobilné a počítačové aplikácie: ProtonMail podporuje aplikácie pre Android, iOS a webové verzie, čo používateľom uľahčuje prístup z akéhokoľvek zariadenia.
  5. Podpora 2FA (dvojfaktorová autentifikácia): Dvojfaktorová autentifikácia zvyšuje bezpečnosť a zvyšuje bezpečnosť vášho účtu pred útokmi.
  6. Servery umiestnené vo Švajčiarsku: Údaje sú uložené vo Švajčiarsku, krajine s prísnymi predpismi o ochrane osobných údajov, ktoré ich pomáhajú chrániť pred vonkajším dohľadom a zasahovaním.

ProtonMail je ideálnou voľbou pre tých, ktorí potrebujú zabezpečenú e-mailovú službu, ktorá nevyžaduje osobné údaje a uprednostňuje súkromie.

Tutanota

Tutanota je výkonná šifrovaná e-mailová služba z Nemecka. Zrodil sa, aby používateľom priniesol absolútne súkromie. Tutanota je známa svojou schopnosťou poskytovať alternatívu šifrovania typu end-to-end pre e-maily, kalendáre a kontakty, ktoré sú všetky chránené pred narušením.

Kľúčové vlastnosti:
  1. Komplexné šifrovanie: E-maily, kontakty a kalendáre používateľov sú automaticky šifrované. dokonca aj nešifrované e-maily je možné posielať cez Tutanotu s end-to-end šifrovaním.
  2. Nevyžaduje sa žiadne telefónne číslo: Účty je možné vytvárať bez telefónneho čísla alebo osobných údajov, čo poskytuje maximálnu ochranu súkromia.
  3. Platforma s otvoreným zdrojovým kódom: Tutanota vyvíja otvorený zdrojový kód, ktorý umožňuje komunite testovať a zaistiť bezpečnosť služby.
  4. Žiadne reklamy: Tutanota nepoužíva používateľské údaje na zobrazovanie reklám, čím zabezpečuje čisté a bezpečné e-mailové prostredie.
  5. 2FA a biometrická autentifikácia: Tutanota podporuje dvojfaktorovú a biometrickú autentifikáciu na zvýšenie bezpečnosti účtu.

 

Oplotenie pošty

Mailfence je bezpečná e-mailová služba z Belgicka, ktorá vyniká svojím zameraním na špičkové súkromie a bezpečnosť. Mailfence ponúka viac ako len e-mailovú platformu, ale aj ďalšie nástroje, ako je kalendár, ukladanie dokumentov a pracovné skupiny, ktoré pomáhajú používateľom byť produktívnejšími v bezpečnom prostredí.

Kľúčové vlastnosti:
  1. Vstavané šifrovanie PGP: Mailfence podporuje šifrovanie PGP, vďaka čomu je odosielanie e-mailov šifrovaných počas celého spojenia jednoduché bez zložitej konfigurácie.
  2. Nevyžaduje sa žiadne telefónne číslo: Účet si môžete vytvoriť bez uvedenia telefónneho čísla, čím chránite svoje súkromie.
  3. Online súbor kancelárskych nástrojov: Mailfence integruje kalendáre, poznámky a dokumenty a pomáha spravovať pracovné a osobné informácie na jednej platforme.
  4. Skladovanie v Belgicku: Údaje používateľov sú uložené v Belgicku s prísnymi predpismi o ochrane osobných údajov.
  5. Digitálny podpis: Mailfence poskytuje funkciu digitálneho podpisu na zabezpečenie pravosti a integrity odchádzajúcich e-mailov.

GMX

GMX (Global Mail eXchange) je bezplatná e-mailová služba vyvinutá v Nemecku v roku 1997. S miliónmi používateľov po celom svete ponúka GMX spoľahlivé e-mailové riešenie a pri registrácii nevyžaduje telefónne číslo, vďaka čomu je vhodný pre tých, ktorí chcú zachovať súkromie svojho súkromia.

Kľúčové vlastnosti:
  1. Jednoduchá registrácia: GMX nevyžaduje telefónne číslo na vytvorenie účtu, vďaka čomu je registrácia rýchlejšia a bezpečnejšia.
  2. Neobmedzené úložisko e-mailov: GMX ponúka neobmedzené úložisko, ktoré používateľom umožňuje pohodlne ukladať e-maily a dokumenty.
  3. Antispamová ochrana: GMX má výkonné nástroje na filtrovanie spamu, ktoré pomáhajú chrániť používateľov pred nechcenými e-mailami.
  4. Bezplatné cloudové úložisko: GMX ponúka svojim používateľom bezplatné cloudové úložisko, ktoré uľahčuje správu a zdieľanie súborov.
  5. Mobilná aplikácia: GMX ponúka bezplatnú mobilnú aplikáciu pre iOS a Android, ktorá pomáha používateľom pristupovať k e-mailu kedykoľvek a kdekoľvek.

Partizánska pošta

Guerrilla Mail je bezplatná dočasná e-mailová služba, ktorá používateľom umožňuje vytvárať jednorazové e-mailové adresy bez poskytnutia osobných údajov. Guerrilla Mail, známy svojou absolútnou anonymitou, je ideálny pre tých, ktorí chcú chrániť svoje súkromie, keď potrebujú dočasný e-mail.

Kľúčové vlastnosti:
  1. Dočasný e-mail: Guerrilla Mail poskytuje dočasnú e-mailovú adresu, ideálnu pre krátkodobé transakcie alebo predplatné.
  2. Nie sú potrebné žiadne osobné údaje: Používatelia nesmú pri používaní služby uvádzať telefónne číslo ani osobné údaje.
  3. E-maily o samodeštrukcii: Platnosť dočasných e-mailov po krátkom čase automaticky vyprší, čo používateľom pomôže zostať v anonymite a vyhnúť sa bezpečnostným rizikám.
  4. Antispam: Guerrilla Mail vám bráni prijímať spam pri registrácii na nedôveryhodných webových stránkach.
  5. Dočasné presmerovanie: Služba vám umožňuje používať dočasné e-maily, ale stále dostávať e-maily na krátke obdobie na kontrolu a overenie informácií.

Temp-mail.org

Temp-mail.org je známa dočasná e-mailová služba, ktorá používateľom umožňuje okamžite vytvárať jednorazové e-mailové adresy bez osobných údajov. Je to jedno z najpopulárnejších riešení pre anonymné e-maily, ktoré pomáha používateľom vyhnúť sa spamu alebo chrániť ich súkromie pri návšteve nedôveryhodných webových stránok.

Kľúčové vlastnosti:
  1. Rýchle vytváranie e-mailov: Temp-mail.org vám umožňuje okamžite vytvárať dočasné e-maily jediným kliknutím. Nie je potrebná žiadna registrácia ani osobné údaje.
  2. Nevyžaduje sa žiadne telefónne číslo: Pri používaní služby nesmiete poskytnúť telefónne číslo ani osobné údaje.
  3. Mobilná aplikácia: Služba má mobilnú aplikáciu, ktorá používateľom umožňuje vytvárať a spravovať dočasné e-maily na svojich telefónoch.
  4. Táto služba je ideálna na dočasné alebo krátkodobé použitie, keď potrebujete overiť svoj účet alebo sa zaregistrovať na webových stránkach, ale chcete, aby váš primárny e-mail zostal súkromný.



Podrobný sprievodca vytváraním e-mailov bez telefónneho čísla

Používanie pošty Tmailor Temp

Dočasná pošta od Tmailor.com poskytuje rýchly a bezpečný spôsob vytvorenia dočasnej e-mailovej adresy, ktorý je ideálny na zachovanie súkromia a zabránenie spamu.

  1. Navštívte webovú stránku: Bezplatná dočasná e-mailová adresa poskytnutá spoločnosťou https://tmailor.com
  2. Získanie dočasnej e-mailovej adresy: Dočasná e-mailová adresa sa vygeneruje automaticky, keď navštívite webovú stránku.
  3. Nie je potrebná žiadna registrácia ani osobné údaje.
  4. E-mailovú adresu môžete skopírovať a ihneď ju začať používať.
  5. Prístupový kód si môžete uložiť a používať e-mailovú adresu, ktorú dostanete natrvalo.

Používanie ProtonMailu

  1. Navštívte webovú stránku: https://protonmail.com/
  2. Klepnite na tlačidlo Registrácia v hornom rohu.
  3. Vyberte plán bezplatného účtu a kliknite na Vybrať bezplatný plán.
  4. Vyplňte používateľské meno a vytvorte heslo.
  5. Zadajte e-mailovú adresu na obnovenie (voliteľné) alebo tento krok preskočte.
  6. Dokončite kliknutím na Vytvoriť účet.

Používanie Tutanoty

  1. Navštívte webovú stránku: https://tuta.com/
  2. Klepnite na tlačidlo Zaregistrovať sa.
  3. Vyberte plán bezplatného účtu a stlačte tlačidlo Ďalej.
  4. Zadajte používateľské meno a vyberte e-mailovú doménu (napríklad @tutanota.com).
  5. Vytvorte heslo a potvrďte ho.
  6. Kliknutím na tlačidlo Ďalej dokončite a začnite používať e-mail.

Používanie Mailfence

  1. Navštívte webovú stránku: https://mailfence.com/
  2. Klepnite na Zaregistrovať sa v hornom rohu.
  3. Vyberte si bezplatný plán účtu a kliknite na Vytvoriť účet.
  4. Vyplňte svoje používateľské meno, e-mailovú adresu a heslo.
  5. Nevyžaduje sa žiadne telefónne číslo; Tento krok môžete preskočiť.
  6. Kliknutím na Vytvoriť môj účet dokončite registráciu.

Používanie GMX

  1. Navštívte webovú stránku: https://www.gmx.com/
  2. Kliknite na Zaregistrovať sa na domovskej stránke.
  3. Vyplňte základné informácie, ako je meno, používateľské meno, heslo a dátum narodenia.
  4. Preskočte zadanie telefónneho čísla (voliteľné).
  5. Dokončite kliknutím na Vytvoriť účet.

Používanie partizánskej pošty

  1. Navštívte webovú stránku: https://www.guerrillamail.com/
  2. Pri návšteve webovej stránky sa automaticky vytvorí dočasný e-mailový účet.
  3. Nie je potrebné vypĺňať informácie ani sa registrovať.
  4. Skopírujte dočasnú e-mailovú adresu a okamžite ju použite.

Používanie dočasnej pošty

  1. Navštívte webovú stránku: https://temp-mail.org/
  2. Dočasný e-mailový účet sa vytvorí automaticky pri návšteve webovej stránky.



Zachovajte bezpečnosť a súkromie.

V dnešnej digitálnej dobe je ochrana e-mailových účtov mimoriadne dôležitá. E-mail je primárnym komunikačným prostriedkom a bránou k online službám, financiám a iným osobným aktivitám. Či už vytvoríte e-mail, ktorý nevyžaduje telefónne číslo na zvýšenie súkromia, alebo použijete štandardnú e-mailovú službu, implementácia účinných bezpečnostných opatrení je nevyhnutná. Tu je niekoľko užitočných tipov na ochranu e-mailového účtu:

1. Používajte silné heslá

  • Vytvárajte dlhé heslá vrátane veľkých, malých, číslic a špeciálnych znakov.
  • Nepoužívajte ľahko uhádnuteľné informácie, ako sú mená, narodeniny alebo bežné slová.
  • Nepoužívajte znova staré heslá ani heslá používané v iných účtoch.

2. Povoľte dvojfaktorovú autentifikáciu (2FA)

  • Povoľte dvojfaktorovú autentifikáciu (2FA), aby ste do svojho účtu pridali ďalšiu vrstvu zabezpečenia.
  • Po zadaní hesla 2FA vyžaduje, aby ste zadali potvrdzovací kód z druhého zariadenia, zvyčajne telefónu.
  • Použite autentifikačnú aplikáciu, ako je Google Authenticator alebo Authy, na prijímanie kódov 2FA namiesto ich prijímania prostredníctvom SMS, čím sa vyhnite riziku zachytenia alebo krádeže správ.

3. Skontrolujte a aktualizujte súkromie účtu

  • Pravidelne kontrolujte nastavenia zabezpečenia a ochrany osobných údajov vo svojom e-mailovom účte.
  • Vypnite nepotrebné funkcie sledovania alebo zhromažďovania údajov, aby boli osobné údaje v bezpečí.
  • Skontrolujte a obmedzte prístup aplikácií tretích strán k e-mailovým účtom.

4. Použite šifrovanú e-mailovú službu

  • Vyberte si e-mailové služby, ktoré ponúkajú šifrovanie počas celého spojenia, ako napríklad ProtonMail alebo Tutanota, aby ste chránili obsah e-mailov pred sledovaním a kompromitáciou.
  • Vaše údaje budú v bezpečí aj počas hacknutia, pretože obsah môže dešifrovať iba príjemca.

5. Dávajte si pozor na phishingové e-maily

  • Neotvárajte správy ani nesťahujte prílohy od neznámych odosielateľov.
  • Buďte opatrní s odkazmi v e-mailoch, najmä ak vás e-mail žiada o poskytnutie osobných údajov.
  • Používajte filtrovanie spamu a upozornenia na neoprávnené získavanie údajov, ktoré sú súčasťou vašej e-mailovej služby.

6. Pri prístupe k e-mailu vo verejných sieťach používajte VPN

  • Pri pripájaní k verejnej sieti Wi-Fi použite sieť VPN na šifrovanie pripojenia, aby ste zabránili krádeži vašich osobných údajov a e-mailov.
  • VPN pomáha chrániť údaje prenášané cez sieť pred kybernetickými útočníkmi.

7. Odhláste sa zo svojho účtu, keď ho nepoužívate

  • Po použití sa nezabudnite odhlásiť zo svojho e-mailového účtu na verejných alebo nezabezpečených zariadeniach.
  • Neukladajte prihlasovacie údaje do verejných prehliadačov alebo zdieľaných zariadení.

8. Sledujte aktivitu prihlásenia

  • Pravidelne kontrolujte svoju prihlasovaciu históriu, či neobsahuje podozrivú aktivitu.
  • Ak vidíte zariadenie alebo polohu, ktorú nespoznávate, okamžite si zmeňte heslo a zvážte ďalšie bezpečnostné opatrenia.

Vykonanie vyššie uvedených krokov vám umožní udržať vaše e-mailové účty v bezpečí a zabezpečiť súkromie v čoraz zložitejšom kybernetickom priestore.

Dôležitosť pravidelnej aktualizácie hesiel

Pravidelná aktualizácia hesla je jednoduchá, ale veľmi účinná metóda na zvýšenie bezpečnosti vášho e-mailového účtu. Tu sú dôvody, prečo je to dôležité:

Znížte riziko ohrozenia poverení.

Predpokladajme, že vaše heslo bolo odhalené pri porušení ochrany údajov. V takom prípade jeho pravidelná zmena minimalizuje riziko neoprávneného prístupu k vášmu účtu. Aj keď vaše informácie uniknú, nové heslo pomôže chrániť váš účet.

    Zníženie účinnosti útokov hrubou silou

    Pravidelná zmena hesla môže zabrániť kyberzločincom, aby sa pokúsili uhádnuť alebo prelomiť vaše heslo pomocou metód útoku hrubou silou. Neustála aktualizácia hesiel útočníkom toto úsilie sťaží.

      Chráňte sa pred vnútornými hrozbami.

      V prostrediach, kde môžu k vášmu zariadeniu pristupovať viacerí ľudia (napríklad verejný počítač alebo zdieľané zariadenie), pravidelná aktualizácia hesla zabezpečí, že k vašim osobným údajom budú mať prístup iba oprávnení používatelia.

         

        Povedomie o phishingu a phishingových e-mailoch

        Phishingové a phishingové e-maily sú bežné taktiky, ktoré kyberzločinci používajú na krádež osobných údajov alebo šírenie škodlivého softvéru. Zostať ostražití a uvedomiť si tieto hrozby je kľúčové pre zachovanie bezpečnosti vašich e-mailov.

        Identifikácia phishingových e-mailov

        Dávajte si pozor na e-maily od neznámych odosielateľov alebo žiadosti o osobné údaje, heslá alebo finančné údaje. Hľadajte známky podvodov, ako sú všeobecné pozdravy, zlá gramatika a naliehavé požiadavky.

          Overenie pravosti e-mailu

          Pred kliknutím na odkaz alebo stiahnutím prílohy skontrolujte e-mailovú adresu odosielateľa a hľadajte nezvyčajné nezrovnalosti. Ak dostanete podozrivý e-mail od organizácie, kontaktujte ju priamo prostredníctvom oficiálnych kanálov a overte si jej pravosť.

            Nahlásenie pokusov o neoprávnené získavanie údajov

            Väčšina e-mailových služieb ponúka mechanizmus nahlasovania neoprávneného získavania údajov a phishingových e-mailov. Pomocou týchto nástrojov môžete chrániť seba a ostatných pred hrozbami a udržiavať bezpečnejšie e-mailové prostredie.

              Záver

              Vytvorenie e-mailového účtu bez telefónneho čísla je ideálne pre tých, ktorí si cenia súkromie a chcú sa vyhnúť spamovým hovorom a telemarketingu. ProtonMail, Mail.com a Tutanota ponúkajú bezpečné a užívateľsky prívetivé platformy, ktoré vám umožňujú preskočiť krok overenia mobilného čísla a zároveň zabezpečiť robustné funkcie a prísne bezpečnostné opatrenia.

              Podľa podrobných pokynov môžete jednoducho nastaviť e-mailové konto, ktoré zodpovedá vašim možnostiam zabezpečenia. Či už sa obávate ochrany svojich osobných údajov alebo nechcete zdieľať svoje mobilné číslo, tieto alternatívy vám zaručia, že si môžete zachovať online prítomnosť bez ohrozenia osobnej bezpečnosti. Použite tieto služby na slobodnú, bezpečnú a súkromnú komunikáciu online!