Kuidas luua e-kirja ilma telefoninumbrita?

09/29/2024
Kuidas luua e-kirja ilma telefoninumbrita?

E-posti kontod on muutunud digitaalajastul asendamatuks vahendiks, mis on hädavajalik isiklikus ja tööalases suhtluses. E-posti teel saavad kasutajad saata ja vastu võtta sõnumeid, jagada dokumente ja pääseda juurde paljudele veebiteenustele, nagu sotsiaalmeedia, pangandus või veebipoed. Lisaks kasutatakse e-posti sageli kontode autentimiseks ja paroolide taastamiseks, mistõttu on oluline säilitada ja kaitsta kasutajate veebiidentiteeti.

Quick access
├── Mis kasu on e-kirja loomisest ilma telefoninumbrita?
├── Populaarsed meiliteenused, mis ei nõua telefoninumbrit
├── Üksikasjalik juhend telefoninumbrita e-kirjade loomiseks
├── Säilitage turvalisus ja privaatsus.
├── Paroolide regulaarse värskendamise tähtsus
├── Teadlikkus andmepüügi- ja andmepüügimeilidest
├── Järeldus

Mis kasu on e-kirja loomisest ilma telefoninumbrita?

Kuigi e-posti konto loomine on lihtne, nõuavad paljud teenusepakkujad, et kasutajad esitaksid registreerimisel telefoninumbri. Siiski on mõned põhjused, miks mõned kasutajad eelistavad luua e-posti konto ilma telefoninumbrita:

  • Privaatsuse kaitse: Telefoninumber võib tekitada privaatsusprobleeme, kuna teie isikuandmed on otseselt seotud e-posti kontoga. Kasutajad on mures, et nende telefoninumbreid võidakse kasutada reklaami eesmärgil, müüa kolmandatele isikutele või puutuda kokku andmetega seotud rikkumistega. Telefoninumbri esitamata jätmine aitab kasutajatel oma isikuandmeid paremini kaitsta ja veebis anonüümseks jääda.
  • Vähendage telefoninumbri kinnitamise riski: Telefoninumbreid kasutatakse sageli autentimiseks, näiteks kaheastmeliseks autentimiseks (2FA). Oletame, et leplik tüüp kaaperdab teie telefoninumbri. Sellisel juhul saavad nad seda kasutada turvameetmetest möödahiilimiseks ja teie kontole juurdepääsu saamiseks, blokeerides 2FA-koode või taastelinke sisaldavad SMS-sõnumid.
  • Vältige soovimatut suhtlust: Telefoninumbri jagamine võib viia reklaamkõnede ja rämpspostideni. Telefoninumbri seostamata jätmine meilisõnumiga aitab vältida sellist soovimatut suhtlust.
  • Hoidke isiklikku privaatsust: Paljud inimesed ei soovi isiklikel põhjustel oma telefoninumbreid jagada. Nad soovivad hoida oma telefoninumbreid privaatsena ja pakkuda neid ainult usaldusväärsetele inimestele või teenustele.
  • Kättesaadavus: Kõigil pole mobiiltelefoni ega hõlpsat juurdepääsu sellele seadmele, eriti kaugemates piirkondades või rahalistes raskustes olevates inimestes. Telefoninumbri mittenõudmine muudab meilisõnumid kõigile vaatajaskondadele kättesaadavamaks.
  • Looge ajutine või sekundaarne konto. Kui teenuse kasutajaks registreerumiseks või uudiskirja saamiseks on vaja sekundaarset või ajutist e-posti kontot, soovivad kasutajad selle tavaliselt linkida millegi muu kui oma peamise telefoninumbriga. See aitab eraldada olulist isiklikku teavet erinevatest veebitegevustest.

Populaarsed meiliteenused, mis ei nõua telefoninumbrit

Kuna paljud kasutajad on mures privaatsuse ja turvalisuse pärast, on e-posti konto loomine ilma telefoninumbrit esitamata oluline prioriteet. Õnneks võimaldavad mitmed mainekad e-posti teenused kasutajatel registreeruda ilma telefoni kinnitamiseta. Siin on mõned populaarsed e-posti teenused, mida hinnatakse kõrgelt nende pühendumuse tõttu turvalisusele ja privaatsuse kaitsele, aidates teil säilitada kontrolli oma isikuandmete üle:

 

TMAILOR Ajutine post

Tmailor.com Temp Mail on ajutine e-posti aadressi teenus, mis võimaldab kasutajatel luua ajutise e-posti aadressi vaid ühe klõpsuga kiiresti. See teenus on kasulik veebisaitidele ja teenustele registreerumiseks ilma teie e-posti aadressi avaldamata. Seda on lihtne kasutada ja alustamiseks pole vaja isiklikke andmeid.

Peamised omadused:
  1. Isikuandmeid pole vaja.
  2. Looge kiiresti e-posti aadressid.
  3. Püsivat e-posti aadressi on võimalik kasutada ilma kustutamata.
  4. See kasutab Google'i globaalset serverisüsteemi, et pakkuda kiireimat e-posti vastuvõtmise kiirust kõigist saadaolevatest ajutistest meiliteenustest.
  5. Kuvatakse HTML-sisu, eemaldades lisatud jälgimiskoodi.
  6. See on täiesti tasuta, ilma kasutustasudeta.

ProtonMail

ProtonMail on turvaline e-posti teenus, mille on välja töötanud Šveitsi CERNi teadlased. 2014. aastal käivitatud ProtonMail on kiiresti muutunud populaarseks neile, kes muretsevad veebiprivaatsuse ja -turvalisuse pärast. ProtonMaili iseloomustab otspunktkrüpteerimine, mis tagab, et e-posti sisu saavad lugeda ainult saatja ja saaja.

Peamised omadused:
  1. Otspunktkrüpteerimine: Kõik ProtonMaili kaudu saadetud e-kirjad on krüptitud, tagades, et keegi, sealhulgas ProtonMail, ei pääse e-posti sisule juurde.
  2. Telefoninumbrit pole vaja: Kasutajad saavad konto luua ilma telefoninumbrit esitamata, pakkudes maksimaalset privaatsuse kaitset.
  3. Identiteedi kaitse: ProtonMail ei logi IP-aadresse ega küsi registreerimisel isiklikke andmeid.
  4. Mobiili- ja töölauarakendused: ProtonMail toetab Androidi, iOS-i ja veebiversioonide rakendusi, muutes kasutajate juurdepääsu mis tahes seadmest lihtsaks.
  5. 2FA (kaheastmeline autentimine) tugi: Kaheastmeline autentimine suurendab turvalisust, muutes teie konto rünnakute eest turvalisemaks.
  6. Šveitsis asuvad serverid: Andmeid hoitakse Šveitsis, riigis, kus kehtivad ranged privaatsuseeskirjad, mis aitavad neid kaitsta välise jälgimise ja sekkumise eest.

ProtonMail on ideaalne valik neile, kes vajavad turvalist e-posti teenust, mis ei nõua isiklikke andmeid ja seab esikohale privaatsuse.

Tutanota

Tutanota on võimas krüpteeritud e-posti teenus Saksamaalt. See sündis selleks, et tuua kasutajatele absoluutne privaatsus. Tutanota on tuntud oma võime poolest pakkuda e-posti, kalendrite ja kontaktide jaoks otspunktkrüpteerimise alternatiivi, mis kõik on rikkumiste eest kaitstud.

Peamised omadused:
  1. Põhjalik krüpteerimine: Kasutajate meilid, kontaktid ja kalendrid krüpteeritakse automaatselt; isegi krüpteerimata e-kirju saab Tutanota kaudu saata otspunktkrüpteerimisega.
  2. Telefoninumbrit pole vaja: Kontosid saab luua ilma telefoninumbri või isikliku teabeta, pakkudes maksimaalset privaatsuse kaitset.
  3. Avatud lähtekoodiga platvorm: Tutanota arendab avatud lähtekoodiga koodi, mis võimaldab kogukonnal testida ja tagada teenuse turvalisust.
  4. Reklaame pole: Tutanota ei kasuta reklaamide kuvamiseks kasutajaandmeid, tagades puhta ja turvalise e-posti keskkonna.
  5. 2FA ja biomeetriline autentimine: Tutanota toetab konto turvalisuse suurendamiseks kahefaktorilist ja biomeetrilist autentimist.

 

Mailfence

Mailfence on turvaline e-posti teenus Belgiast, mis paistab silma oma keskendumisega tipptasemel privaatsusele ja turvalisusele. Rohkem kui lihtsalt e-posti platvorm, pakub Mailfence muid tööriistu, nagu kalendrid, dokumentide talletamine ja töörühmad, aidates kasutajatel turvalises keskkonnas produktiivsemad olla.

Peamised omadused:
  1. Sisseehitatud PGP krüpteerimine: Mailfence toetab PGP krüpteerimist, muutes otspunktkrüpteeritud e-kirjade saatmise lihtsaks ilma keeruka konfiguratsioonita.
  2. Telefoninumbrit pole vaja: Saate luua konto ilma telefoninumbrit esitamata, kaitstes oma privaatsust.
  3. Veebipõhine kontori tööriistakomplekt: Mailfence integreerib kalendrid, märkmed ja dokumendid, aidates hallata töö- ja isikuandmeid ühel platvormil.
  4. Ladustamine Belgias: Kasutajaandmeid säilitatakse Belgias, kus kehtivad ranged privaatsuseeskirjad.
  5. Digitaalallkiri: Mailfence pakub digitaalallkirja funktsiooni, et tagada väljaminevate e-kirjade autentsus ja terviklikkus.

GMX

GMX (Global Mail eXchange) on tasuta e-posti teenus, mis töötati välja Saksamaal 1997. aastal. Miljonite kasutajatega kogu maailmas pakub GMX usaldusväärset e-posti lahendust ja ei vaja registreerumisel telefoninumbrit, muutes selle sobivaks neile, kes soovivad oma privaatsust privaatsena hoida.

Peamised omadused:
  1. Lihtne registreerimine: GMX ei vaja konto loomiseks telefoninumbrit, muutes registreerimise kiiremaks ja turvalisemaks.
  2. Piiramatu e-posti salvestusruum: GMX pakub piiramatut salvestusruumi, võimaldades kasutajatel e-kirju ja dokumente mugavalt salvestada.
  3. Rämpspostivastane kaitse: GMX-il on võimsad rämpsposti filtreerimise tööriistad, mis aitavad kaitsta kasutajaid soovimatute meilide eest.
  4. Tasuta pilvesalvestus: GMX pakub oma kasutajatele tasuta pilvesalvestust, muutes failide haldamise ja jagamise lihtsaks.
  5. Mobiilirakendus: GMX pakub iOS-ile ja Androidile tasuta mobiilirakendust, mis aitab kasutajatel oma e-postile juurde pääseda igal ajal ja igal pool.

Gerilla post

Guerrilla Mail on tasuta ajutine e-posti teenus, mis võimaldab kasutajatel luua ühekordselt kasutatavaid e-posti aadresse ilma isikuandmeid esitamata. Absoluutse anonüümsuse poolest tuntud Guerrilla Mail sobib ideaalselt neile, kes soovivad kaitsta oma privaatsust, kui nad vajavad ajutist e-posti.

Peamised omadused:
  1. Ajutine e-post: Guerrilla Mail pakub ajutist e-posti aadressi, mis sobib ideaalselt lühiajaliste tehingute või tellimuste jaoks.
  2. Isikuandmeid pole vaja: Kasutajad ei tohi teenuse kasutamisel anda telefoninumbrit ega isiklikke andmeid.
  3. Enesehävituslikud e-kirjad: Ajutised e-kirjad aeguvad lühikese aja pärast automaatselt, aidates kasutajatel jääda anonüümseks ja vältida turvariske.
  4. Rämpsposti tõrje: Guerrilla Mail takistab teil ebausaldusväärsetel veebisaitidel registreerimisel rämpsposti saamist.
  5. Ajutine edastamine: Teenus võimaldab teil kasutada ajutisi e-kirju, kuid siiski saada lühikese aja jooksul e-kirju teabe kontrollimiseks ja kinnitamiseks.

Temp-mail.org

Temp-mail.org on tuntud ajutine e-posti teenus, mis võimaldab kasutajatel luua ühekordselt kasutatavaid e-posti aadresse koheselt ilma isikliku teabeta. See on üks populaarsemaid lahendusi anonüümse e-posti jaoks, aidates kasutajatel vältida rämpsposti või kaitsta oma privaatsust ebausaldusväärsete veebisaitide külastamisel.

Peamised omadused:
  1. Kiire e-posti loomine: Temp-mail.org võimaldab teil luua ajutisi e-kirju koheselt vaid ühe klõpsuga. Registreerimist ega isikuandmeid pole vaja.
  2. Telefoninumbrit pole vaja: Te ei tohi teenuse kasutamisel sisestada telefoninumbrit ega isiklikke andmeid.
  3. Mobiilirakendus: Teenusel on mobiilirakendus, mis võimaldab kasutajatel luua ja hallata oma telefonides ajutisi e-kirju.
  4. See teenus sobib ideaalselt ajutiseks või lühiajaliseks kasutamiseks, kui peate oma konto kinnitama või veebisaitidel registreeruma, kuid soovite oma peamist e-posti privaatsena hoida.



Üksikasjalik juhend telefoninumbrita e-kirjade loomiseks

Tmailor Tempi e-posti kasutamine

Temp mail by Tmailor.com pakub kiiret ja turvalist viisi ajutise e-posti aadressi loomiseks, mis sobib ideaalselt privaatsuse säilitamiseks ja rämpsposti vältimiseks.

  1. Külastage veebisaiti: https://tmailor.com antud tasuta ajutine e-posti aadress
  2. Hankige ajutine e-posti aadress: ajutine aadress luuakse automaatselt, kui külastate veebisaiti.
  3. Registreerimist ega isikuandmeid pole vaja.
  4. Saate e-posti aadressi kopeerida ja seda kohe kasutama hakata.
  5. Saate pääsukoodi salvestada, et saadud meiliaadressi jäädavalt kasutada.

ProtonMaili kasutamine

  1. Külasta kodulehte: https://protonmail.com/
  2. Puudutage ülanurgas nuppu Registreeru.
  3. Valige tasuta konto plaan ja klõpsake nuppu Vali tasuta plaan.
  4. Täitke kasutajanimi ja looge parool.
  5. Sisestage e-posti varuaadress (valikuline) või jätke see etapp vahele.
  6. Lõpetamiseks klõpsake nuppu Loo konto.

Tutanota kasutamine

  1. Külasta kodulehte: https://tuta.com/
  2. Puudutage nuppu Registreeru.
  3. Valige tasuta konto plaan ja vajutage Next.
  4. Sisestage kasutajanimi ja valige e-posti domeen (nt @tutanota.com).
  5. Looge parool ja kinnitage parool.
  6. Lõpetamiseks klõpsake nuppu Edasi ja alustage e-posti kasutamist.

Mailfence'i kasutamine

  1. Külasta kodulehte: https://mailfence.com/
  2. Puudutage ülanurgas valikut Sign Up (Registreeru).
  3. Valige tasuta kontopakett ja klõpsake nuppu Loo konto.
  4. Sisestage oma kasutajanimi, e-posti aadress ja parool.
  5. Telefoninumbrit pole vaja; Võite selle sammu vahele jätta.
  6. Registreerimise lõpuleviimiseks klõpsake nuppu Loo minu konto.

GMX-i kasutamine

  1. Külasta kodulehte: https://www.gmx.com/
  2. Klõpsake avalehel nuppu Registreeru.
  3. Sisestage põhiteave, nagu nimi, kasutajanimi, parool ja sünniaeg.
  4. Jätke telefoninumbri sisestamine vahele (valikuline).
  5. Lõpetamiseks klõpsake nuppu Loo konto.

Gerilla Maili kasutamine

  1. Külasta kodulehte: https://www.guerrillamail.com/
  2. Veebisaidi külastamisel luuakse automaatselt ajutine e-posti konto.
  3. Teavet ei ole vaja täita ega registreerida.
  4. Kopeerige ajutine e-posti aadress ja kasutage seda kohe.

Temp-maili kasutamine

  1. Külasta kodulehte: https://temp-mail.org/
  2. Ajutine e-posti konto luuakse veebisaidi külastamisel automaatselt.



Säilitage turvalisus ja privaatsus.

Tänapäeva digitaalajastul on e-posti kontode kaitsmine äärmiselt oluline. E-post on peamine suhtlusvahend ja värav võrguteenuste, rahanduse ja muude isiklike tegevuste juurde. Olenemata sellest, kas loote meilisõnumi, mis ei nõua privaatsuse suurendamiseks telefoninumbrit, või kasutate standardset meiliteenust, on tõhusate turvameetmete rakendamine hädavajalik. Siin on mõned kasulikud näpunäited oma meilikonto kaitsmiseks.

1. Kasutage tugevaid paroole

  • Looge pikki paroole, sealhulgas suurtähti, väiketähti, numbreid ja erimärke.
  • Vältige hõlpsasti äraarvatava teabe (nt nimed, sünnipäevad või levinud sõnad) kasutamist.
  • Ärge kasutage uuesti vanu paroole ega paroole, mida kasutatakse teistel kontodel.

2. Kaheastmelise autentimise lubamine (2FA)

  • Lubage kaheastmeline autentimine (2FA), et lisada oma kontole täiendav turvakiht.
  • Pärast parooli sisestamist nõuab 2FA, et esitaksite kinnituskoodi teisest seadmest, tavaliselt telefonist.
  • Kasutage autentimisrakendust, nagu Google Authenticator või Authy, et saada 2FA-koode, selle asemel, et neid SMS-iga vastu võtta, vältides sõnumite pealtkuulamise või varastamise ohtu.

3. Kontrollige ja värskendage konto privaatsust

  • Kontrollige regulaarselt oma meilikonto turva- ja privaatsusseadeid.
  • Lülitage mittevajalikud jälgimis- või andmekogumisfunktsioonid välja, et hoida isikuandmeid turvalisemana.
  • Kontrollige ja piirake kolmanda osapoole rakenduste juurdepääsu meilikontodele.

4. Kasutage krüptitud meiliteenust

  • Valige e-posti teenused, mis pakuvad otspunktkrüpteerimist (nt ProtonMail või Tutanota), et kaitsta meilisisu jälgimise ja kompromiteerimise eest.
  • Teie andmed on turvalised isegi häkkimise ajal, kuna ainult adressaat saab sisu dekrüpteerida.

5. Hoiduge andmepüügimeilidest

  • Ärge avage e-kirju ega laadige alla tundmatute saatjate manuseid.
  • Olge e-kirjades olevate linkidega ettevaatlik, eriti kui meilis palutakse teil esitada isikuandmeid.
  • Kasutage meiliteenusesse sisseehitatud rämpsposti filtreerimist ja andmepüügihoiatusi.

6. Kasutage VPN-i, kui pääsete avalikes võrkudes e-postile juurde

  • Avaliku WiFi-ga ühenduse loomisel kasutage ühenduse krüptimiseks VPN-i, vältides teie isikuandmete ja e-posti varastamist.
  • VPN aitab kaitsta võrgu kaudu edastatud andmeid küberründajate eest.

7. Logige oma kontolt välja, kui seda ei kasutata

  • Pärast kasutamist logige avalikes või turvamata seadmetes kindlasti oma meilikontolt välja.
  • Vältige sisselogimiste salvestamist avalikesse brauseritesse või jagatud seadmetesse.

8. Jälgige sisselogimistegevust

  • Kontrollige regulaarselt oma sisselogimisajalugu kahtlaste tegevuste suhtes.
  • Kui näete seadet või asukohta, mis on teile võõras, muutke kohe parooli ja kaaluge muid turvameetmeid.

Ülaltoodud sammude astumine võimaldab teil hoida oma e-posti kontosid turvalisena ja tagada privaatsuse üha keerukamas küberruumis.

Paroolide regulaarse värskendamise tähtsus

Parooli perioodiline värskendamine on lihtne, kuid väga tõhus meetod oma e-posti konto turvalisuse suurendamiseks. Siin on põhjused, miks see on oluline:

Vähendage mandaatide kahjustamise ohtu.

Oletame, et teie parool on andmetega seotud rikkumise käigus avalikustatud. Sellisel juhul minimeerib selle regulaarne muutmine teie kontole volitamata juurdepääsu riski. Isegi kui teie teave lekib, aitab uus parool teie kontot kaitsta.

    Toore jõu rünnakute tõhususe vähendamine

    Parooli regulaarne muutmine võib takistada küberkurjategijatel teie parooli ära arvata või lahti murda, kasutades toore jõu rünnaku meetodeid. Paroolide pidev uuendamine muudab selle pingutuse ründajate jaoks raskemaks.

      Kaitske siseohtude eest.

      Keskkondades, kus teie seadmele võib juurde pääseda mitu inimest (nt avalik arvuti või jagatud seade), tagab parooli regulaarne värskendamine, et teie isikuandmetele pääsevad juurde ainult volitatud kasutajad.

         

        Teadlikkus andmepüügi- ja andmepüügimeilidest

        Andmepüügi- ja andmepüügimeilid on levinud taktikad, mida küberkurjategijad kasutavad isikliku teabe varastamiseks või pahavara levitamiseks. Valvsaks jäämine ja nendest ohtudest teadlik olemine on teie e-kirjade turvalisuse säilitamiseks ülioluline.

        Andmepüügimeilide tuvastamine

        Olge ettevaatlik tundmatute saatjate e-kirjade või isikuandmete, paroolide või finantsandmete päringute suhtes. Otsige märke pettustest, nagu üldised tervitused, halb grammatika ja kiireloomulised taotlused.

          Kontrollige e-kirja autentsust

          Enne lingil klõpsamist või manuse allalaadimist kontrollige saatja e-posti aadressi ja otsige ebatavalisi lahknevusi. Kui saate organisatsioonilt kahtlase e-kirja, võtke nendega ametlike kanalite kaudu otse ühendust, et kontrollida nende autentsust.

            Andmepüügikatsetest teatamine

            Enamik meiliteenuseid pakub andmepüügi- ja andmepüügimeilide jaoks aruandlusmehhanismi. Kasutage neid tööriistu enda ja teiste kaitsmiseks ohtude eest, aidates säilitada turvalisemat meilikeskkonda.

              Järeldus

              E-posti konto loomine ilma telefoninumbrita sobib ideaalselt neile, kes hindavad privaatsust ja soovivad vältida rämpsposti kõnesid ja telemarketingi. ProtonMail, Mail.com ja Tutanota pakuvad turvalisi ja kasutajasõbralikke platvorme, mis võimaldavad teil mobiilinumbri kinnitamise sammu vahele jätta, tagades samal ajal tugevad funktsioonid ja ranged turvameetmed.

              Järgides üksikasjalikke juhiseid, saate hõlpsalt seadistada oma turvavalikutele vastava meilikonto. Olenemata sellest, kas olete mures oma isikuandmete kaitsmise pärast või ei soovi oma mobiilinumbrit jagada, tagavad need alternatiivid, et saate säilitada kohaloleku veebis ilma isiklikku turvalisust ohustamata. Kasutage neid teenuseid veebis vabalt, turvaliselt ja privaatselt suhtlemiseks!