Hoe maak je een e-mail aan zonder telefoonnummer?

09/29/2024
Hoe maak je een e-mail aan zonder telefoonnummer?

E-mailaccounts zijn in het digitale tijdperk een onmisbaar hulpmiddel geworden, essentieel in persoonlijke en zakelijke communicatie. Met e-mail kunnen gebruikers berichten verzenden en ontvangen, documenten delen en toegang krijgen tot veel online diensten zoals sociale media, bankieren of online winkelen. Bovendien wordt e-mail vaak gebruikt om accounts te verifiëren en wachtwoorden te herstellen, waardoor het essentieel is om de online identiteit van gebruikers te behouden en te beschermen.

Quick access
├── Wat zijn de voordelen van het maken van een e-mail zonder telefoonnummer?
├── Populaire e-mailservices waarvoor geen telefoonnummer nodig is
├── Een stapsgewijze handleiding voor het maken van e-mails zonder telefoonnummer
├── Handhaaf de veiligheid en privacy.
├── Het belang van het regelmatig bijwerken van wachtwoorden
├── Bewustwording van phishing en phishing e-mails
├── Conclusie

Wat zijn de voordelen van het maken van een e-mail zonder telefoonnummer?

Hoewel het aanmaken van een e-mailaccount eenvoudig is, vereisen veel serviceproviders dat gebruikers tijdens de registratie een telefoonnummer opgeven. Er zijn echter een paar redenen waarom sommige gebruikers er de voorkeur aan geven een e-mailaccount zonder telefoonnummer aan te maken:

  • Bescherming van de persoonlijke levenssfeer: Een telefoonnummer kan privacyproblemen opleveren, aangezien uw persoonlijke gegevens rechtstreeks aan een e-mailaccount zijn gekoppeld. Gebruikers maken zich zorgen dat hun telefoonnummers kunnen worden gebruikt voor reclamedoeleinden, verkocht aan derden of blootgesteld aan datalekken. Door geen telefoonnummer op te geven, kunnen gebruikers hun persoonlijke gegevens beter beschermen en online anoniem blijven.
  • Verminder het risico op verificatie van telefoonnummers: Telefoonnummers worden vaak gebruikt voor vormen van authenticatie zoals tweefactorauthenticatie (2FA). Stel dat een waardeloze man je telefoonnummer kaapt. In dat geval kunnen ze het gebruiken om beveiligingsmaatregelen te omzeilen en toegang te krijgen tot uw account door sms-berichten met 2FA-codes of herstellinks te blokkeren.
  • Vermijd ongewenste communicatie: Het delen van een telefoonnummer kan leiden tot promotionele oproepen en spamberichten. Door een telefoonnummer niet aan een e-mail te koppelen, worden deze ongewenste communicatie voorkomen.
  • Behoud persoonlijke privacy: Veel mensen willen om persoonlijke redenen hun telefoonnummer niet delen. Ze willen hun telefoonnummers privé houden en deze alleen verstrekken aan vertrouwde mensen of diensten.
  • Toegankelijkheid: Niet iedereen heeft een mobiele telefoon of gemakkelijke toegang tot dit apparaat, vooral niet in afgelegen gebieden of mensen met financiële problemen. Het feit dat er geen telefoonnummer nodig is, maakt e-mail toegankelijker voor alle doelgroepen.
  • Maak een tijdelijk of secundair account aan: Wanneer een secundair of tijdelijk e-mailaccount nodig is om zich aan te melden voor een service of een nieuwsbrief te ontvangen, willen gebruikers dit meestal koppelen aan iets anders dan hun primaire telefoonnummer. Dit helpt om cruciale persoonlijke informatie te scheiden van verschillende online activiteiten.

Populaire e-mailservices waarvoor geen telefoonnummer nodig is

Aangezien veel gebruikers zich zorgen maken over privacy en beveiliging, is het maken van een e-mailaccount zonder een telefoonnummer op te geven een belangrijke prioriteit. Gelukkig stellen verschillende gerenommeerde e-maildiensten gebruikers in staat zich aan te melden zonder telefonische verificatie. Hier zijn enkele populaire e-mailservices die hoog aangeschreven staan vanwege hun toewijding aan beveiliging en privacybescherming, waardoor u de controle over uw persoonlijke gegevens kunt behouden:

 

TMAILOR Tijdelijke post

Tmailor.com Temp Mail is een tijdelijke e-mailadresservice waarmee gebruikers met slechts één klik snel een tijdelijk e-mailadres kunnen aanmaken. Deze service is handig om u aan te melden voor websites en services zonder uw e-mailadres prijs te geven. Het is eenvoudig te gebruiken en vereist geen persoonlijke informatie om aan de slag te gaan.

Belangrijkste kenmerken:
  1. Er zijn geen persoonlijke gegevens vereist.
  2. Maak snel e-mailadressen aan.
  3. Het is mogelijk om een permanent e-mailadres te gebruiken zonder te worden verwijderd.
  4. Het maakt gebruik van het wereldwijde serversysteem van Google om de snelste e-mailontvangstsnelheid te bieden van alle beschikbare tijdelijke e-mailservices.
  5. De HTML-inhoud wordt weergegeven, waardoor de bijgevoegde trackingcode wordt geëlimineerd.
  6. Het is volledig gratis, zonder gebruikerskosten.

ProtonMail (ProtonMail)

ProtonMail is een beveiligde e-mailservice die is ontwikkeld door wetenschappers van CERN, Zwitserland. ProtonMail, gelanceerd in 2014, is snel populair geworden bij diegenen die zich zorgen maken over online privacy en veiligheid. ProtonMail wordt gekenmerkt door end-to-end encryptie, die ervoor zorgt dat alleen de afzender en ontvanger de inhoud van de e-mail kunnen lezen.

Belangrijkste kenmerken:
  1. End-to-end encryptie: Alle e-mails die via ProtonMail worden verzonden, zijn versleuteld, zodat niemand, inclusief ProtonMail, toegang heeft tot de inhoud van de e-mail.
  2. Geen telefoonnummer vereist: Gebruikers kunnen een account aanmaken zonder een telefoonnummer op te geven, wat maximale privacybescherming biedt.
  3. Bescherming van de identiteit: ProtonMail registreert geen IP-adressen en vraagt niet om persoonlijke informatie bij het registreren.
  4. Mobiele en desktop-apps: ProtonMail ondersteunt apps voor Android-, iOS- en webversies, waardoor gebruikers gemakkelijk toegang hebben vanaf elk apparaat.
  5. 2FA (twee-factor-authenticatie) ondersteuning: Tweefactorauthenticatie verbetert de beveiliging, waardoor uw account beter beveiligd is tegen aanvallen.
  6. Servers bevinden zich in Zwitserland: De gegevens worden opgeslagen in Zwitserland, een land met strikte privacyregels die ze helpen beschermen tegen toezicht en inmenging van buitenaf.

ProtonMail is de ideale keuze voor diegenen die een veilige e-mailservice nodig hebben die geen persoonlijke informatie vereist en privacy hoog in het vaandel heeft staan.

Tutanota

Tutanota is een krachtige versleutelde e-mailservice uit Duitsland. Het is geboren om gebruikers absolute privacy te bieden. Tutanota staat bekend om zijn vermogen om een end-to-end versleutelingsalternatief te bieden voor e-mail, agenda's en contacten, die allemaal beschermd zijn tegen inbreuken.

Belangrijkste kenmerken:
  1. Uitgebreide versleuteling: E-mails, contacten en agenda's van gebruikers worden automatisch versleuteld; zelfs niet-versleutelde e-mails kunnen via Tutanota worden verzonden met end-to-end-codering.
  2. Geen telefoonnummer vereist: Accounts kunnen worden aangemaakt zonder telefoonnummer of persoonlijke informatie, wat maximale privacybescherming biedt.
  3. Open-source platform: Tutanota ontwikkelt open-source code, waardoor de gemeenschap de beveiliging van de service kan testen en waarborgen.
  4. Geen advertenties: Tutanota gebruikt geen gebruikersgegevens om advertenties weer te geven, waardoor een schone en veilige e-mailomgeving wordt gegarandeerd.
  5. 2FA en biometrische authenticatie: Tutanota ondersteunt tweefactor- en biometrische authenticatie om de accountbeveiliging te verbeteren.

 

Posthek

Mailfence is een veilige e-maildienst uit België die opvalt door zijn focus op high-end privacy en beveiliging. Mailfence is meer dan alleen een e-mailplatform, het biedt ook andere tools zoals agenda's, documentopslag en werkgroepen, waardoor gebruikers productiever kunnen zijn in een veilige omgeving.

Belangrijkste kenmerken:
  1. Ingebouwde PGP-codering: Mailfence ondersteunt PGP-codering, waardoor het verzenden van end-to-end versleutelde e-mails eenvoudig is zonder ingewikkelde configuratie.
  2. Geen telefoonnummer vereist: U kunt een account aanmaken zonder een telefoonnummer op te geven, waardoor uw privacy wordt beschermd.
  3. Online toolkit voor kantoren: Mailfence integreert agenda's, notities en documenten en helpt bij het beheren van werk- en persoonlijke informatie in één enkel platform.
  4. Opslag in België: Gebruikersgegevens worden opgeslagen in België, met strikte privacyregels.
  5. Digitale handtekening: Mailfence biedt een functie voor digitale handtekeningen om de authenticiteit en integriteit van uitgaande e-mails te waarborgen.

GMX

GMX (Global Mail eXchange) is een gratis e-mailservice die in 1997 in Duitsland is ontwikkeld. Met miljoenen gebruikers over de hele wereld biedt GMX een betrouwbare e-mailoplossing en heeft het geen telefoonnummer nodig bij het aanmelden, waardoor het geschikt is voor diegenen die hun privacy privé willen houden.

Belangrijkste kenmerken:
  1. Eenvoudige registratie: GMX heeft geen telefoonnummer nodig om een account aan te maken, waardoor de registratie sneller en veiliger is.
  2. Onbeperkte e-mailopslag: GMX biedt onbeperkte opslag, zodat gebruikers e-mails en documenten comfortabel kunnen opslaan.
  3. Bescherming tegen spam: GMX heeft krachtige spamfiltertools die gebruikers helpen beschermen tegen ongewenste e-mails.
  4. Gratis cloudopslag: GMX biedt zijn gebruikers gratis cloudopslag, waardoor het beheren en delen van bestanden eenvoudig wordt.
  5. Mobiele app: GMX biedt een gratis mobiele app voor iOS en Android waarmee gebruikers altijd en overal toegang hebben tot hun e-mail.

Guerrilla Mail

Guerrilla Mail is een gratis tijdelijke e-mailservice waarmee gebruikers wegwerp-e-mailadressen kunnen maken zonder persoonlijke informatie te verstrekken. Guerrilla Mail staat bekend om zijn absolute anonimiteit en is ideaal voor diegenen die hun privacy willen beschermen wanneer ze een tijdelijke e-mail nodig hebben.

Belangrijkste kenmerken:
  1. Tijdelijke e-mail: Guerrilla Mail biedt een tijdelijk e-mailadres, ideaal voor kortetermijntransacties of abonnementen.
  2. Er zijn geen persoonlijke gegevens vereist: Gebruikers mogen geen telefoonnummer of persoonlijke informatie geven bij het gebruik van de dienst.
  3. Zelfvernietig e-mails: Tijdelijke e-mails verlopen automatisch na een korte periode, waardoor gebruikers anoniem kunnen blijven en beveiligingsrisico's kunnen vermijden.
  4. Anti-spam: Guerrilla Mail voorkomt dat u spam ontvangt wanneer u zich registreert op niet-vertrouwde websites.
  5. Tijdelijke doorzending: Met de service kunt u tijdelijke e-mails gebruiken, maar toch gedurende een korte periode e-mails ontvangen om informatie te controleren en te verifiëren.

Temp-mail.org

Temp-mail.org is een bekende tijdelijke e-mailservice waarmee gebruikers direct wegwerp-e-mailadressen kunnen aanmaken zonder persoonlijke informatie. Het is een van de meest populaire oplossingen voor anonieme e-mail, waarmee gebruikers spam kunnen vermijden of hun privacy kunnen beschermen bij het bezoeken van niet-vertrouwde websites.

Belangrijkste kenmerken:
  1. Snelle e-mail maken: Temp-mail.org stelt u in staat om direct tijdelijke e-mails te maken met slechts één klik. Er is geen registratie of persoonlijke informatie vereist.
  2. Geen telefoonnummer vereist: U mag geen telefoonnummer of persoonlijke gegevens verstrekken bij het gebruik van de service.
  3. Mobiele app: De service heeft een mobiele app waarmee gebruikers tijdelijke e-mails op hun telefoon kunnen maken en beheren.
  4. Deze service is ideaal voor tijdelijk of kortdurend gebruik wanneer u uw account moet verifiëren of u moet registreren op websites, maar uw primaire e-mailadres privé wilt houden.



Een stapsgewijze handleiding voor het maken van e-mails zonder telefoonnummer

Tmailor Temp mail gebruiken

Tijdelijke mail per Tmailor.com biedt een snelle en veilige manier om een tijdelijk e-mailadres aan te maken, ideaal om de privacy te behouden en spam te voorkomen.

  1. Bezoek website: Gratis tijdelijk e-mailadres verstrekt door https://tmailor.com
  2. Krijg een tijdelijk e-mailadres: Een tijdelijk e-mailadres wordt automatisch gegenereerd wanneer u een website bezoekt.
  3. Er is geen registratie of persoonlijke informatie vereist.
  4. U kunt het e-mailadres kopiëren en meteen gebruiken.
  5. U kunt de toegangscode opslaan om het e-mailadres dat u ontvangt permanent te gebruiken.

ProtonMail gebruiken

  1. Bezoek website: https://protonmail.com/
  2. Tik op de knop Aanmelden in de bovenhoek.
  3. Selecteer het gratis accountplan en klik op Gratis abonnement selecteren.
  4. Vul de gebruikersnaam in en maak een wachtwoord aan.
  5. Voer het herstel-e-mailadres in (optioneel) of sla deze stap over.
  6. Klik op Account aanmaken om te voltooien.

Tutanota gebruiken

  1. Bezoek website: https://tuta.com/
  2. Tik op de knop Aanmelden.
  3. Selecteer het gratis accountplan en druk op Volgende.
  4. Voer een gebruikersnaam in en selecteer een e-maildomein (bijvoorbeeld @tutanota.com).
  5. Maak een wachtwoord aan en bevestig het wachtwoord.
  6. Klik op Volgende om te voltooien en e-mail te gaan gebruiken.

Mailfence gebruiken

  1. Bezoek website: https://mailfence.com/
  2. Tik op Aanmelden in de bovenhoek.
  3. Kies een gratis accountplan en klik op Account aanmaken.
  4. Vul uw gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord in.
  5. Er is geen telefoonnummer vereist; U kunt deze stap overslaan.
  6. Klik op Mijn account aanmaken om de registratie te voltooien.

GMX gebruiken

  1. Bezoek website: https://www.gmx.com/
  2. Klik op Aanmelden op de startpagina.
  3. Vul basisinformatie in, zoals naam, gebruikersnaam, wachtwoord en geboortedatum.
  4. Sla de invoer van het telefoonnummer over (optioneel).
  5. Klik op Account aanmaken om te voltooien.

Guerrilla Mail gebruiken

  1. Bezoek website: https://www.guerrillamail.com/
  2. Er wordt automatisch een tijdelijk e-mailaccount aangemaakt wanneer u de website bezoekt.
  3. Het is niet nodig om gegevens in te vullen of te registreren.
  4. Kopieer het tijdelijke e-mailadres en gebruik het onmiddellijk.

Temp-mail gebruiken

  1. Bezoek website: https://temp-mail.org/
  2. Bij een bezoek aan de website wordt automatisch een tijdelijk e-mailaccount aangemaakt.



Handhaaf de veiligheid en privacy.

In het huidige digitale tijdperk is het beschermen van e-mailaccounts uiterst belangrijk. E-mail is het primaire communicatiemiddel en een toegangspoort tot online diensten, financiën en andere persoonlijke activiteiten. Of u nu een e-mail maakt waarvoor geen telefoonnummer nodig is voor extra privacy of een standaard e-mailservice gebruikt, het implementeren van effectieve beveiligingsmaatregelen is essentieel. Hier zijn enkele handige tips om uw e-mailaccount te beschermen:

1. Gebruik sterke wachtwoorden

  • Maak lange wachtwoorden, waaronder hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.
  • Vermijd het gebruik van gemakkelijk te raden informatie, zoals namen, verjaardagen of veelgebruikte woorden.
  • Gebruik oude wachtwoorden of wachtwoorden die voor andere accounts worden gebruikt niet opnieuw.

2. Schakel tweefactorauthenticatie (2FA) in

  • Schakel tweefactorauthenticatie (2FA) in om een extra beveiligingslaag aan uw account toe te voegen.
  • Nadat je een wachtwoord hebt ingevoerd, vereist 2FA dat je een bevestigingscode opgeeft van een tweede apparaat, meestal een telefoon.
  • Gebruik een authenticator-app zoals Google Authenticator of Authy om 2FA-codes te ontvangen in plaats van ze via sms te ontvangen, vermijd het risico dat berichten worden onderschept of gestolen.

3. Controleer en update de privacy van je account

  • Controleer regelmatig de beveiligings- en privacy-instellingen in uw e-mailaccount.
  • Schakel onnodige tracking- of gegevensverzamelingsfuncties uit om persoonlijke informatie beter te beveiligen.
  • Controleer en beperk de toegang van apps van derden tot e-mailaccounts.

4. Gebruik een versleutelde e-mailservice

  • Kies e-mailservices die end-to-end-codering bieden, zoals ProtonMail of Tutanota, om e-mailinhoud te beschermen tegen tracking en compromittering.
  • Uw gegevens zijn zelfs tijdens een hack veilig, omdat alleen de ontvanger de inhoud kan decoderen.

5. Pas op voor phishing e-mails

  • Open geen e-mails en download geen bijlagen van onbekende afzenders.
  • Wees voorzichtig met links in e-mails, vooral als de e-mail u vraagt om persoonlijke informatie te verstrekken.
  • Gebruik spamfilters en phishing-waarschuwingen die in uw e-mailservice zijn ingebouwd.

6. Gebruik een VPN bij het openen van e-mail op openbare netwerken

  • Wanneer u verbinding maakt met openbare wifi, gebruik dan een VPN om uw verbinding te versleutelen, zodat uw persoonlijke gegevens en e-mail niet worden gestolen.
  • Een VPN helpt gegevens die via het netwerk worden verzonden te beschermen tegen cyberaanvallers.

7. Meld u af bij uw account wanneer u het niet gebruikt

  • Zorg ervoor dat u zich na gebruik afmeldt bij uw e-mailaccount op openbare of onbeveiligde apparaten.
  • Vermijd het opslaan van logins in openbare browsers of gedeelde apparaten.

8. Houd de inlogactiviteit bij

  • Controleer regelmatig uw inloggeschiedenis op verdachte activiteiten.
  • Als u een apparaat of locatie ziet die u niet herkent, wijzig dan onmiddellijk uw wachtwoord en overweeg andere beveiligingsmaatregelen.

Door de bovenstaande stappen te nemen, kunt u uw e-mailaccounts veilig houden en privacy garanderen in een steeds complexere cyberspace.

Het belang van het regelmatig bijwerken van wachtwoorden

Het periodiek bijwerken van uw wachtwoord is een eenvoudige maar zeer effectieve methode om de beveiliging van uw e-mailaccount te verhogen. Hier zijn de redenen waarom dit belangrijk is:

Verminder het risico dat inloggegevens worden gecompromitteerd.

Stel dat uw wachtwoord is blootgesteld aan een datalek. In dat geval minimaliseert u het risico van ongeoorloofde toegang tot uw account als u deze regelmatig wijzigt. Zelfs als uw gegevens zijn gelekt, kunt u met een nieuw wachtwoord uw account beschermen.

    Vermindering van de effectiviteit van brute force-aanvallen

    Door uw wachtwoord regelmatig te wijzigen, kunt u voorkomen dat cybercriminelen proberen uw wachtwoord te raden of te kraken met behulp van brute force-aanvalsmethoden. Het voortdurend bijwerken van wachtwoorden maakt deze inspanning moeilijker voor aanvallers.

      Bescherm tegen bedreigingen van binnenuit.

      In omgevingen waar meerdere mensen toegang kunnen krijgen tot uw apparaat (zoals een openbare computer of een gedeeld apparaat), zorgt het regelmatig bijwerken van uw wachtwoord ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot uw persoonlijke gegevens.

         

        Bewustwording van phishing en phishing e-mails

        Phishing en phishing-e-mails zijn veelgebruikte tactieken die cybercriminelen gebruiken om persoonlijke informatie te stelen of malware te verspreiden. Waakzaam blijven en zich bewust zijn van deze bedreigingen is cruciaal voor het handhaven van de veiligheid van uw e-mails.

        Phishing-e-mails identificeren

        Wees op uw hoede voor e-mails van onbekende afzenders of verzoeken om persoonlijke informatie, wachtwoorden of financiële gegevens. Zoek naar tekenen van oplichting, zoals algemene begroetingen, slechte grammatica en dringende verzoeken.

          Controleer de authenticiteit van de e-mail

          Voordat u op een link klikt of een bijlage downloadt, controleert u het e-mailadres van de afzender en zoekt u naar ongebruikelijke verschillen. Als u een verdachte e-mail van een organisatie ontvangt, neem dan rechtstreeks contact met hen op via officiële kanalen om hun authenticiteit te verifiëren.

            Phishing-pogingen melden

            De meeste e-maildiensten bieden een meldingsmechanisme voor phishing en phishing-e-mails. Gebruik deze tools om uzelf en anderen te beschermen tegen bedreigingen, zodat u een veiligere e-mailomgeving kunt behouden.

              Conclusie

              Het aanmaken van een e-mailaccount zonder telefoonnummer is ideaal voor diegenen die waarde hechten aan privacy en spam-oproepen en telemarketing willen vermijden. ProtonMail, Mail.com en Tutanota bieden veilige en gebruiksvriendelijke platforms, waarmee u de stap voor de verificatie van mobiele nummers kunt overslaan en tegelijkertijd robuuste functies en strikte beveiligingsmaatregelen kunt garanderen.

              Door de stapsgewijze instructies te volgen, kunt u eenvoudig een e-mailaccount instellen dat overeenkomt met uw beveiligingsopties. Of u zich nu zorgen maakt over de bescherming van uw persoonlijke gegevens of uw mobiele nummer niet wilt delen, deze alternatieven zorgen ervoor dat u online aanwezig kunt blijven zonder de persoonlijke veiligheid in gevaar te brengen. Gebruik deze diensten om vrij, veilig en privé online te communiceren!

              Meer artikelen bekijken